Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hopper

Fox, NBC i CBS tuže tvrtku čiji videorekorder \'preskače\' reklame

cacic-novi
Foto: Antonio Bronić
1/2
25.05.2012.
u 21:15

Hopper tvrtke Dish korisniku omogućuje preskakanje reklame na snimljenom TV-sadržaju

Fox, NBC i CBS nisu nimalo oduševljeni Hopperom, videorekorderom koji korisnicima omogućuje da prilikom gledanja snimki automatski preskoče promidžbene poruke velikih televizijskih kuća. Tri takve TV-kuće odučile su tužiti proizvođača, tvrtku Dish Network, kako bi osigurali da gledatelji ne propuste pogledati njihov glavni izvor prihoda - reklame.

Hopper, ili skakač, predstavljen je još početkom ove godine, no mogućnost preskakanja reklama uvedena je tek nedavno, 10. svibnja. Fox, NBC i CBS, koji su tužbe podnijeli odvojeno, smatraju da se tom opcijom stvara neautorizirana verzija zaštićenog televizijskog programa. U Foxu tvrde kako je prikazivanje programa bez reklama jednako ponovnom emitiranju programa, čime se krši ugovor koji su potpisali s Dishom.

- Opcija preskakanja mogla bi uništiti osnovne temelje televizijskog ekosustava - rekao je Foxov glasnogovornik Scott Goggin.

U Dishu, drugoj satelitskoj kući po veličini u SAD-u, uzvratili su protutužbom - pozvali su sud da prouči slučaj i donese odluku kako se Hopperom ne krše autorska prava.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije