Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MALI PRINC

FOTO Vinkovci nakon 40 godina dobivaju novi vrtić: Smjestit će 176 djece, evo kako će izgledati

Vinkovci
Foto: Grad Vinkovci
1/3
01.03.2024.
u 17:31

Mali princ biti će moderan objekt, izgrađen i opremljen po najvišim standardima. Za Vinkovce je važno i što su posao izvođenja radova i nadzora dobile su vinkovačke tvrtke – rekao je Bosančić

Poslije više od 40 godina Vinkovci će uskoro dobiti prvi novi dječji vrtić. Rečeno je to na današnjoj svečanosti potpisivanja ugovora između gradonačelnika Vinkovaca Ivana Bosančića i predstavnika izvođača.

- Vinkovci će s ovim novim objektom dobiti dodatnih 176 vrtićkih mjesta. Od toga broja 140 mjesta je namijenjeno za vrtićku djecu, a 36 za djecu u jaslicama. Ovo je još jedan u nizu generacijskih projekata koji ostaje u nasljeđe Vinkovčanima, roditeljima i djeci koja će uskoro na raspolaganju imati novo prekrasno mjesto za učenje, igru i odrastanje u najboljim uvjetima. Mali princ biti će moderan objekt, izgrađen i opremljen po najvišim standardima. Za Vinkovce je važno i što su posao izvođenja radova i nadzora dobile su vinkovačke tvrtke – rekao je Bosančić.

Najavio je i kako uz izgradnju novog objekta vrtića gradske vlasti uskoro kreću i s dogradnjom dva postojeća objekta u kojima će biti osigurana dodatna 92 mjesta za vrtićku djecu. Najavio je i kako će sve vinkovačke predškolske i školske ustanove biti nove ili obnovljene i proširene.

Objekt Mali princ površine je 1.831 m2, predviđen je za smještaj 176 mališana. Imat će kuhinju i sedam dnevnih boravaka za vrtićku djecu te tri dnevna boravka za jasličku djecu. Istaknuto je kako se prilikom projektiranja posebno vodilo računa o najvažnijim aktualnim standardima u građenju.

Vinkovci
1/3

Inače, projekt „Izgradnja i opremanje područnog dječjeg vrtića „Mali princ” s kuhinjom u gradu Vinkovci” ukupne je vrijednosti preko 2.995.000 eura od čega su bespovratna sredstva 1.815.648,02 eura. Projekt je financiran putem Nacionalnog plana oporavka i otpornosti i uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Danijela Slipčević, direktorica Agencije za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA objasnila je kako će zgrada biti nZEB građena odnosno bit će zgrada nulte emisije CO2. Koristit će se visoko kvalitetna toplinska izolacija, obnovljivi izvori energije i najučinkovitiji sustavi grijanja. Najavila je kako očekuju da će Mali princ svoja vrata korisnicima otvoriti za godinu dana.

POVEZANI ČLANCI:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije