Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJAVIO URED PREDSJEDNIKA

FOTO/VIDEO Svečanost na Pantovčaku: Imenovan novi načelnik Glavnog stožera OSRH

Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Marko Beljan
1/4
01.03.2024.
u 16:58

Ovog je četvrtka Milanović donio odluku o promicanju djelatnog general-bojnika Tihomira Kundida u čin general-pukovnika oklopništva

Predsjednik Zoran Milanović ovog je petka imenovao general-pukovnika Tihomira Kundida na dužnost načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske s danom 1. ožujka 2024. godine, objavljeno je u priopćenju s Pantovčaka. Kako je objavljeno, Milanović je general-pukovnika Kundida imenovao na dužnost temeljem prijedloga Vlade i nakon pribavljenog mišljenja Odbora za obranu Hrvatskoga sabora.

U priopćenju Ureda predsjednika podsjeća se i kako je prije imenovanja na dužnost načelnika GS OSRH, na temelju svojih ustavnih i zakonskih ovlasti, a na prijedlog ministra obrane Ivana Anušića, Milanović donio 29. veljače 2024. godine i Odluku o izvanrednom promicanju djelatnog general-bojnika Tihomira Kundida u čin general-pukovnika oklopništva.

Nakon što ga je imenovao za načelnika GS OSRH, predsjednik Milanović održao je radni sastanak s general-pukovnikom Kundidom u Uredu Predsjednika Republike, objavljeno je u priopćenju Ureda predsjednika.

Na sastanku su bili i dosadašnji načelnik GS OSRH admiral Robert Hranj, najviši časnici GS OSRH, predstojnik Ureda predsjednika Republike Hrvatske Orsat Miljenić, savjetnik Predsjednika Republike za obranu Ivica Olujić i pročelnik Vojnog ureda Kabineta za obranu i nacionalnu sigurnost Ureda predsjednika brigadni general Ivica Kranjčević.

1/4

POVEZANI ČLANCI:

 

Komentara 3

AN
AntePortas9
17:09 01.03.2024.

Čestitke generalu. Pravi časnik na pravom mjestu.

Avatar southman
southman
17:28 01.03.2024.

Vojnik od glave do pete. Cestitke.

KL
Klarahrv
17:16 01.03.2024.

Čestitke Škori na nadopiši redni broj 3.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije