Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FASCINANTAN PRIZOR

FOTO Tuna i morski pas snimljeni kod Brijuna: Ribari kažu da je došlo do okršaja, ali stručnjak tvrdi drugačije

Foto: Regional Express
1/4
10.04.2024.
u 17:10

Dvije peraje, jedna one od tune, a druga od morskog psa, fotografirane su, uz mnoštvo prskanja i zapljuskivanja na površini mora ovog utorka kod Brijuna

Fascinantan, ali pomalo i zastrašujuć prizor snimljen je ovog utorka u Brijunskom akvatoriju. Naime, čini se kako su se tuna i morski pas našli u žestokom okršaju, a upravo to smatraju i ribari i surferi koji su svjedočili tome. 

Dvije peraje, jedna one od tune, a druga od morskog psa, fotografirane su, uz mnoštvo prskanja i zapljuskivanja na površini mora. Iako izgleda kao napad, profesor na Fakultetu prirodnih znanosti Neven Iveša vjeruje kako su se ove dvije ribe zapravo samo hranile na istom prostoru. 

1/4

- Vidi se i jedna peraja koja bi mogla biti od psine goleme (Cetorhinus maximus) koja je nedavno viđena i kraj Savudrije. Taj morski pas je planktonivor i zasigurno nije napao tunu nego je moguće da su zajedno hranili na tom mjestu - objasnio je za Regional Express.

- Tune se sada viđaju na sve strane jer se intenzivno hrane kako bi prikupile dovoljno rezervi za period mriješćenja koji uskoro predstoji kada će sve plavoperajne tune napustiti Jadran i krenuti put zapadnog Sredozemlja na mrijest nakon čega će se vratiti. Apsolutno nije rijedak slučaj da se više vrsta zajednički hrani na nekom području što bi i ovdje mogao biti slučaj - zaključio je.

POVEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije