Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U OKOLICI ORAHOVICE

FOTO Spasite meeee: HGSS-ovci u neobičnoj akciji, izvlačili koze iz živog blata

spašavanje koza
Foto: HGSS
1/4
15.03.2024.
u 12:57

Moramo priznati da u dvanaest godina postojanja Stanice, još nismo imali ovakvu situaciju, bilo je izazovno, ali i nju smo uspješno riješili, kazali su nam HGSS-ovci

Spasioci HGSS ljudi su koji uistinu zaslužuju veliko poštovanje, a to svakoga dana dokazuju svojim akcijama. Osim što tragaju za nestalim osobama, spašavaju turiste koji po planinama hodaju u japankama, često su u akcijama spašavanja životinja. Jednu takvu imao je jučer HGSS iz Orahovice koji je uspješno spasio pet mladih koza koje su upale u živo blato na području Zdenčine. 

– I, naravno, 12. rođendan proslavljen radno! Akcija KOZA nostra uspješno obavljena, pet mladih koza na području Zdenčine uspješno spašeno iz taložnice aka "živog blata"! Idemo dalje..." objavio je orahovički HGSS na Facebooku uz fotografije spašavanja. Na fotografijama se vidi kako su HGSS-ovci puzali po tlu da bi došli do koza koje su zapele u živom blatu te su ih na kraju uspješno spasili. Upitali smo orahovački HGSS da nam opiše kako je akcija izgledala. Kažu kako im je poziv stigao jučer nešto poslije 17 sati. 

 

– Na poziv vlasnika OPG-a da mu je pet mladih koza 'zapelo' u mulju nedaleko od njegova imanja na širem području Orahovice, na teren su izašla dva spašavatelja HGSS-a Stanice Orahovica. Ostali bliži spašavatelji stavljeni su odmah u pripravnost, ali nije bilo potrebe za njihovim angažmanom. Iz mulja je tijekom dva sata izvučeno na sigurno svih pet koza – kazali su nam HGSS-ovci te dodali: 

– Moramo priznati da u dvanaest godina postojanja Stanice još nismo imali ovakvu situaciju. Bilo je izazovno, ali i nju smo uspješno riješili. Drago nam je da smo mogli pomoći!

spašavanje koza
1/4

VEZANI ČLANCI: 

Ključne riječi

Komentara 1

DR
Draconic5
14:24 15.03.2024.

Svaka čast ovim ljudima, nikad dovoljno pohvale!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije