Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
incident u splitu

FOTO Ravnatelj: Dimna je bomba bačena na sjemenište zbog odgoja

dimna bomba (1)
Foto: Tino Juric/PIXSELL
1/5
21.01.2013.
u 15:36

Mladen Parlov smatra da je rasprava oko zdravstvenog odgoja prerasla u pravu "kršćanofobiju"

U ponedjeljak, u 12.35 sati, nepoznata osoba bacila je dimnu bombu kućne izrade u predvorje Nadbiskupskog sjemeništa i Nadbiskupijske klasične gimnazije u Splitu. O tome je javnost obavijestio dr. Mladen Parlov, ravnatelj Nadbiskupskog sjemeništa. Kaže da je bomba izazvala malu materijalnu štetu, ali veliku nelagodu.

– Nadzorne kamere otkrivaju kako je riječ o mlađoj osobi, kapuljačom prekrivena lica, koja baca bombu u predvorje zgrade, a istodobno pazi da je kamera ne snimi. Osobno izražavam duboku žalost zbog tog bezumnog čina. Nadam se da dotična osoba nije ni znala što čini te koje su moguće posljedice takvog čina – zaključio je Parlov koji iskazuje zabrinutost zbog motiva takvog čina te zaključuje kako je vjerojatni povod rasprava oko zdravstvenog odgoja u školama.

– Vjerojatno je bacanje bombe povezano s aktualnim medijskim polemikama oko spolnog odgoja u osnovnim i srednjim školama, a što u pojedinim medijima prerasta u pravu kršćanofobiju i izljeve mržnje protiv Katoličke crkve. S nelagodom se moramo upitati: što je sljedeće? Jesu li na redu prave bombe te ubijanja svećenika, redovnika i redovnica, kao što je to bilo poslije '45? Kome trebaju sve veće i dublje podjele u hrvatskom društvu? Kome smeta drukčije mišljenje i sloboda izražavanja? – zapitao je Parlov i pozvao da uime razuma i humanizma svi kažemo da je toga dosta.

– Dosta je javnog netolerantnog govora i poticanja na mržnju, bez obzira na to odakle dolazili! Dosta je javnog izrugivanja onih koji su drukčiji i misle drukčije! Apeliram na sve urednike medija da ne objavljuju priloge koji potiču na mržnju i netoleranciju, bez obzira na to tko im je autor. Administratori pojedinih portala trebali bi skinuti svaki post koji u sebi nosi mržnju prema bilo kome. Jedino svi zajedno, u odgovornosti prema vlastitim riječima i djelima, poštujući druge osobe i njihova uvjerenja, možemo izgraditi humanije, pravednije i bolje društvo. A valjda to svi želimo – poručio je dr. Mladen Parlov.

>> Bozanić: Spolnim odgojem krši se vjerska sloboda djece i roditelja

Komentara 188

OM
omer
16:11 22.01.2013.

Ne vjerujem popovima ni u ono što im vidim u ruci.

LO
lokun
18:47 21.01.2013.

Zar ne vidite UDBA i KOS su na svakom koraku. Zaustavili smo zločinačku UDBU i KOS ranih devedesetih zaustavit ćemo ih i sada. Srbo četnička pobuna u Hrvatskoj više nije moguća, a ove teroriste poput Voje ćemo mi uloviti ne brinite.

HA
havana
18:18 21.01.2013.

21.01.2013. u 18:16h pfeferhase je napisao/la: Citiram Papu i odmah se javlja ateistička živina. ------------- desničaru. ja sam katolik a ne ateista. ovo ljeto sam bio i u vatikanu na misi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije