Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLANA INSPEKCIJA

FOTO Prosvjed roditelja u znak podrške profesoru u Šibeniku: '10 godina sam čuvao mjesto ravnateljici'

Šibenik: Prosvjed podrške profesoru tjelesnog odgoja i zdravstvene kulture Toniju Skelinu
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/4
29.03.2024.
u 14:38

Na prosvjedu podrške bili su mnogobrojni roditelji, ali i njihova djeca

Prosvjed u znak podrške šibenskom profesoru tjelesnog odgoja Toniju Skelinu održan je u petak popodne u Šibeniku. Naime, Skelin nakon 10 godina rada na određeno u Osnovnoj školi "Meterize" nije primljen na natječaj za posao na neodređeno, već je taj natječaj poništen i u tijeku je novi.

– Na prvom natječaju sam položio i pismeni i usmeni te bio jedini kandidat, ali nažalost nisam od ravnateljice predložen Školskom odboru. Sada sam nezaposlen. Ovako stvari stoje, u ovih 10 godina sam čuvao mjesto svojoj ravnateljici, koja je kao profesorica tjelesnog bila na tom radnom mjestu, dok nije postala ravnateljica škole. Kako je sada prošla u treći mandat, izgubila je to pravo 'čuvanja mjesta' te je morala raspisati natječaj za profesora tjelesnog na neodređeno. A ta je priča evo sada završila ovako kako jest, da sam ja ostao bez posla. Nisam bio predložen i Školski odbor nije mogao glasati za mene – pojasnio je profesor Skelin, piše ŠibenikIn.

FOTO Prosvjed u Šibeniku

Šibenik: Prosvjed podrške profesoru tjelesnog odgoja i zdravstvene kulture Toniju Skelinu
1/6

On kaže kako je raspisan novi natječan te da su tri kandidata položila pismeni i usmeni test i bili kod ravnateljice na razgovoru. Pretpostavlja kako će jedan od njih vjerojatno biti predložen školskom odboru.

– Pokrenut je inspekcijski postupak od Ministarstva. Uzeo sam odvjetnika da me zastupa i s pravne strane idemo vidjeti što se može napraviti, jer smatram da je ovo velika nepravda, prvo moralna, a nadam se i pravna. Pravnik nisam, malo o tome znam pa će netko kome je to posao pokušati dobiti tu borbu – zaključio je Skelin.

FOTO Veliki redovi u Osijeku: Besplatno se dijelo fiš-paprikaš

Šibenik: Prosvjed podrške profesoru tjelesnog odgoja i zdravstvene kulture Toniju Skelinu
1/15

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije