Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na poligonu

FOTO Pogledajte vojnu vježbu 'Udar 12' hrvatske vojske u Slunju

vojna vježba,hrvatska vojska (1)
Foto: MORH
1/22
26.10.2012.
u 19:38

– Imamo osposobljenu i pripremljenu vojsku koja može obaviti sve zadaće koje se pred nju postavljaju – rekao je Kotromanović

Na vojnom poligonu "Eugen Kvaternik" pokraj Slunja danas je završena taktička vježba s bojevim gađanjem Udar 12/2 koja je počela u ponedjeljak. U tom razdoblju u vježbi je sudjelovalo više od 400 pripadnika Hrvatske kopnene vojske i Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane. Završnom dijelu vježbe nazočili su izaslanik predsjednika Republike Hrvatske Zlatko Gareljić, ministar obrane Ante Kotromanović, načelnik GS OSRH generala pukovnika Drago Lovrić i brojni drugi časnici, priopćeno je iz MORH-a.

Nositeljica provedbe vježbe bila je Gardijska motorizirana brigada, a direktor vježbe njen zapovjednik, brigadir Boris Šerić. Vježbom Udar 12/2 prikazana je uvježbanost i osposobljenost postrojbi u brzoj i učinkovitoj pripremi i provedbi napadnih borbenih djelovanja kroz usklađeno međurodovsko i međugransko djelovanje sa snagama HRZ-a i PZO-a. U završnom dijelu vježbe, u simuliranim uvjetima bojišta viđena je integracija vatri, upravljanje vatrom i manevrom te manevarske i vatrene mogućnosti postrojbi u vježbi i borbenih sredstava, posebice BOV-a Patria.

Kotromanović se nakon vježbe obratio sudionicima i izrazio zadovoljstvo viđenim.

Jučer smo potpisali akt kojim su OSRH potpuno integrirane u NATO. Danas smo to i pokazali: imamo osposobljenu i pripremljenu vojsku koja može obaviti sve zadaće koje se pred nju postavljaju, a to je prije svega obrana Republike Hrvatske i njezina suvereniteta – zaključio je ministar obrane.

Komentara 101

HR
hrvatin
19:55 26.10.2012.

Imamo vojsku,od dvije tisuce ljudi od kojih 1500 ratuje u Afganistanu.Respektabilna vojna sila koju su stvorili Tudjman,Susak,Bobetko i ostali posve je anulirana iako je Hrvatska okruzena barbarima koji nikad ne spavaju i ne mire se sa hrvatskom drzavnoscu,ako je uopce ista vise ostalo od nje.

Avatar El Indio
El Indio
19:56 26.10.2012.

Znaci za Siriju spremni

OB
-obrisani-
19:13 27.10.2012.

Vjezba je prosla odlicno jer ovaj put avion nije pao, nema povredjenih baba po njivama !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije