Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog Rolling Stonea

FOTO Ljutiti policajac objavio fotke bombaša: Ovo je lice terora

bombaš (1)
Foto: SEAN MURPHY/printscreen Boston Magazine
1/3
19.07.2013.
u 10:23

Ovaj postupak bostonskog policajca izazvao je negodovanje nadređenih u policiji države Massachusetts. Nije poznato jesu li fotografije dio dokaznog materijala koji bi se trebao iskoristiti na suđenju bostonskom bombašu.

Lice najpoznatijeg bombaša, 19-godišnjeg Džohara Carnajeva, osvanulo je na naslovnici magazina Rolling Stone. Tu su informaciju prenijeli gotovo svi svjetski mediji što je prilično naljutilo bostonskog policajca Seana Murphyja te se odlučio na neočekivani postupak – poslao je fotografije Carnajeva uhićenja Boston Magazineu i time šokirao javnost.

Na fotografijama koje je snimio on sam, vidi se Carnajev kako okrvavljen i uprljan, diže jednu ruku u zrak te pokazuje torzo i abdomen, dižući majicu drugom, a čitavo to vrijeme na čelu mu se vidi  snajperska crvena točka. Na jednoj od fotografija Carnajev je klonuo preko ruba brodića u kojem se skrivao.

Američku javnost u velikoj je mjeri zgrozila objava Carnajeva na naslovnici. Peter Brown, ujak dvoje žrtava bombaškog napada u Bostonu, koje su obje izgubile desnu nogu, poručio je urednicima Rolling Stonea da dobro pogledaju Murphyjeve fotografije. "Trebali bi objaviti na naslovnici policajca koji je pokazao nevjerojatnu obuzdanost jer ga nije upucao", istaknuo je Brown.

Sam policajac Murphy, bijesan zbog objave Rolling Stone magazina, Boston Magazineu napisao je kako vjeruje da je objava naslovnice Rolling Stonea uvreda za policiju, vojsku i obitelji predstavnika zakona. "Istina je zapravo da glamuriziranje lica terora nije samo uvreda za obitelji ubijenih i žrtava. To može biti i poticaj svima koji su toliko nestabilni da bi učinili sve kako bi im lice dospjelo na naslovnicu magazina Rolling Stone", zaključio je Brown.

Želja policajca da prikaže "pravo lice terora", kako piše navedeni list, nije naišla na odobravanje njegovih nadređenih u policiji države Massachusetts. Nije poznato jesu li fotografije dio dokaznog materijala koji bi se trebao iskoristiti na suđenju bostonskom bombašu.

– Policija države Massachusetts provest će unutarnju istragu oko objave tih fotografija od policijskog fotografa... Nemamo daljnjeg komentara tijekom trajanja te istrage", navodi se u  priopćenju glasnogovornika policije Davida Procopia.

– Predaja fotografija osumnjičenog za bombaški napad u Bostonu Džohara Carnajeva Boston Magazineu, kao i policijskih aktivnosti vezanih za njegovo uhićenje, nije odobrila policija države Massachusetts. Policija neće te fotografije slati medijima – dodaje se.

Džohar Carnajev uhićen je 19. travnja nakon velike potjere u kojoj je sudjelovalo više tisuća policajaca, specijalaca i pripadnika vojske u bostonskom predgrađu Watertown.

>>Bombaš iz Bostona na naslovnici Rolling Stonea

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije