Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Divlja noć

FOTO Imigranti demolirali cijelo prihvatilište pa gađali zaštitara

azilanti (1)
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/4
05.02.2013.
u 11:10

Hodnikom je letjelo posuđe, čaše, vilice, tukli su se deseci ljudi, a u cijelom tom kaosu zaštitara je u glavu pogodio tanjur.

Masovna tučnjava u kojoj je sudjelovalo tridesetak državljana Somalije i Alžira izbila je u utorak oko pola dva u prihvatilištu za tražitelje azila u Novom Zagrebu.

– Razbijeno je pola kata na kojem je izbila tučnjava, staklo po podu, odvaljena vrata, razbijeni prozori, posuđe, krv na zidovima, takvo nešto još niste vidjeli – rekao je Nedjeljko Šarić, voditelj zaštitarske tvrtke koja osigurava taj prostor.

Upravo je zaštitar B. Z. (51) teško nastradao nakon što mu je u glavu “doletio” tanjur, ima hematom na glavi i lakši potres mozga te je prevezen u KBC Zagreb. Zaštitar je oko jedan sat otišao na drugi kat otključati kuhinju kako bi jedan od tražitelja azila otišao podgrijati mlijeko za bebu staru tek nekoliko dana, koja je i rođena u tom prihvatilištu. Tada je začuo buku na katu iznad i otišao provjeriti što se događa. Hodnikom je letjelo posuđe, čaše, vilice, tukli su se deseci ljudi, a u cijelom tom kaosu u glavu ga je pogodio tanjur.

– Nikada prije tamo nije izbila tučnjava ovakvih razmjera, ali tenzije između Somalaca i Alžiraca su velike, svako se malo netko zakači, potuče, ali to su manji incidenti koje oni drže između sebe – napomenuo je Šarić.

U prihvatilištu se trenutačno nalaze 352 tražitelja azila, a prvi su od njih na adresu gdje je izbila tučnjava primljeni krajem 2011. godine.

>>U masovnoj tučnjavi ispred škole ozlijeđeno više mladića

Komentara 17

DU
Deleted user
21:06 07.02.2013.

ovo je ludilo.pa zasto ova zgrada nije ogradjena zidom I stavljena bodljikava zica ko sto je odje u engleskoj u njihovim "detention centrima". I zasto ih se pusta vani. prije bi mogo pobjeci iz zatvora nego izaci iz toga centra

RG
robert g.
11:45 05.02.2013.

treba otvorit jos prihvatilista i omogucit im da sto duze ostanu u hrvatskoj!

EX
excell
18:10 06.02.2013.

staviti ih na kruh i vodu tjedan dana

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije