Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLOGAN 'OTRIJEZNIMO HRVATSKU'

FOTO Ava Karabatić predala listu pa shvatila da joj nedostaje 50-ak glasova: 'Pod stresom sam, pomozite mi'

Zagreb: Ava Karabatić predala listu za parlamentarne izbore
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/19
29.03.2024.
u 22:59

Među glavnim točkama programa Karabatić je također navela borbu protiv korupcije, borbu protiv nasilja nad ženama i seksualnog iskorištavanja žena, kastraciju pedofila i silovatelja maloljetne djece te snižavanje zastupničkih plaća za 30 posto.

Kandidacijske liste Državnom izbornom povjerenstvu predale su u petak navečer Stranka Ivana Pernara te nezavisna kandidatkinja Ava Karabatić, a do isteka roka u ponoć liste će predati još dvije stranke i jedna koalicija.

Stranka Ivana Pernara na parlamentarne izbore izlazi u svih 10 izbornih jedinca na području Hrvatske, a bivši zastupnik Živog zida bit će nositelj u šestoj izbornoj jedinici. Kao glavnu točku programa istaknuo je osvajanje saborskih privilegija za "običnog malog čovjeka, a ne samo za karijerne političare".

Zagreb: Ava Karabatić predala listu za parlamentarne izbore
1/19

"Želim reći svojim kolegama da će prva privilegija koju će danas uživati biti kava za šezdeset centa. Uživajte, trošite nemilice. Četiri godine me nije bilo, fali mi Sabor, fali mi ovo misto", izjavio je Pernar na konferenciji za medije u Hrvatskom saboru. Pernar je kandidate na listama tražio putem društvenih mreža, a javilo se više od 1000 ljudi, kazao je. Osim privilegija, Stranka Ivana Pernara tražit će legalizaciju konoplje, slobodu govora i pravo izbora kada je riječ o cijepljenju djece.

Što se tiče aktualnog premjera Andreja Plenkovića i predsjednika Zorana Milanovića, nijedan nema njihovu podršku, rekao je Pernar. ''U doba Milanovića se petsto ljudi dnevno iseljavaju iz Hrvatske. Što je Plenković napravio da to preokrene? Ništa. Mladi su ostali vani, hrvatska djeca se rađaju u inozemstvu, a istovremeno nam dovoze stotine tisuća stranih radnika. Naš cilj je spriječiti supstituciju stanovništva", naglasio je.

VEZANI ČLANCI:

Na stranačkim listama nalazi se nekoliko 'influencera', ali i psihijatar Herman Vukušić. ''Točno ispred ove ploče sam bio osuđivan od strane ekstremne ljevice zbog svoje borbe protiv transrodne ideologije koja uzima svoj žrtve u Hrvatskoj. Zato sam uz Ivana Pernara", poručio je Vukušić. 

Lista Ave Karabatić za glasove birača natjecat će se samo u 10. izbornoj jedinici, pod sloganom ''Otrijeznimo Hrvatsku'', kako bi poručila mladim ljudima da se klone svih vrsta poroka. "Trebao bi se malo ublažiti hedonizam, pogotovo kod mlađe populacije, jer tako nje bilo prije deset ili petnaest godina. Najlakše je pojesti šlag sa torte, a pitanje je jesu li djevojke ikada u životu uzele motiku u ruke, znaju li skuhati kavu, jesu li pomuzle kravu i kozu. Vratimo se prirodi i glazbi, budimo opušteni", kazala je Karabatić.

Među glavnim točkama programa Karabatić je također navela borbu protiv korupcije, borbu protiv nasilja nad ženama i seksualnog iskorištavanja žena, kastraciju pedofila i silovatelja maloljetne djece te snižavanje zastupničkih plaća za 30 posto. U slučaju da se izbori za zastupnički mandat, poručila je da još treba razmisliti koga će podržati za predsjednika nove vlade. ''Ja sam osoba koja pomno razmišlja, uzmem 24 sata pa onda odlučim kako i šta", rekla je.

Portal 24sata javlja i da se Avi dogodila "mala neprilika". Naime, Ava Karabatić je otkrila da joj nedostaje još 50-ak potpisa, a svoje pratitelje na društvenim mrežama je zamolila da joj se pridružile. "Dogodila se mala neprilika, ali ja uvijek kažem da će se sve završiti dobro. Pozivam sve birače 10. izborne jedinice da pogledaju ovaj primjerak i da mi se jave putem Instagrama jer još malo fali do ponoći", kazala je Ava za 24sata, dodajući da je uznemirena i pod stresom.

Na Instagramu se oglasila da je u šoku jer je puno nevažećih glasova. "Molim vas pomozite mi da se uspijem kandidirati, imam vremena do ponoći", napisala je Ava. 

GALERIJA Pravaške stranke predale izborne liste

Zagreb: Ava Karabatić predala listu za parlamentarne izbore
1/32

Komentara 8

PO
poluprovokator
02:48 30.03.2024.

Žalosno i strašno istovremeno. Teatar apsurda.

ŠS
Štap sa glavom
23:32 29.03.2024.

E samo da dođe 18.4. i završi ovaj cirkus.

IV
ivica.vranjic
07:42 30.03.2024.

Jesu kandirati prošli kakav liječnički pregled, psihološko testiranje, test na prisustvo opojnih droga u organizmu? Za bioo koj8 drugi posao trebaš uvjerenje da si zdrav. Jedino ovdje to ne traže.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije