Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTENCIJALNA PRODAJA FORTENOVE

Večernji list doznaje: Evo koje tvrtke su zainteresirane za kupovinu Vupika, PIK-a Vinkovci i Belja

Prodaje se Fortenova grupa
Borna Filic/PIXSELL
28.03.2024.
u 15:45

Tvrtke koje su iskazale interes su Žito, Osatina grupa i Mészáros Grupa, neslužbeno doznajemo.

Fortenova nastavlja s procesom prodaje svog poljoprivrednog biznisa, nakon što je tvrtka Ledo bila prodana u rujnu 2021. godine. Tako smo doznali kako su tri tvrtke zainteresirane za kupovinu Vupika, PIK-a Vinkovci i Belja, a to su - Podravka, hrvatski konzorcij dva velika slavonska proizvođača Žito i Osatina Grupe te mađarska Mészáros Grupa. O cijelom procesu su se ovog četvrtka oglasili i iz Fortenove. 

- Nakon što je primila niz neobvezujućih ponuda za preuzimanje poslovnog područja poljoprivrede i obavila dodatne razgovore s ponuđačima, Fortenova grupa je pozivom određenom broju odabranih ponuđača na nastavak sudjelovanja u procesu obavljanjem dubinskog snimanja poslovanja odlučila nastaviti sa sljedećom fazom postupka potencijalne prodaje, objavljeno je iz tvrtke ovog četvrtka - objavljeno je. 

GALERIJA Velika potražnja u zagrebačkim ribarnicama: Pogledajte koliko stoji kilogram orade, oslića, brancina...

Prodaje se Fortenova grupa
1/15

Iz Fortenove su također poručili kako njihove tvrtke imaju velik značaj u ukupnoj poljoprivrednoj proizvodnji u Hrvatskoj. Kada je riječ o postupku odabira strateškog partnera, on će, kao i u slučaju prodaje poslovnog područja zamrznuta hrana, biti usmjeren na one koji će, osim plaćanja fer cijene, dati maksimalan doprinos daljnjem razvoju i očuvanju zaposlenosti i  tradicije poljoprivredne proizvodnje, objavila je tvrtka.
 
- Zadovoljni smo što ćemo u postupak dubinskog snimanja ući s nekoliko iznimno snažnih potencijalnih partnera. Iako sada ulazimo u fazu dubinskog snimanja, dovršetak procesa i dalje ovisi o pronalaženju strateškog partnera koji će prepoznati punu vrijednost i potencijal ove djelatnosti i njezinih ljudi“, rekao je Fabris Peruško, glavni izvršni direktor i član Upravnog odbora Fortenova grupe - objavili su.  

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Obišli smo Dolac uoči Uskrsa i razgovarali s prodavačima, evo što kažu o cijenama

Komentara 11

Avatar Tomislav_Šubić
Tomislav_Šubić
16:30 28.03.2024.

Poljoprivredno zemljište ne smije u strane ruke! Nije me briga kako će se to zakonski riješiti, za to imamo pravne stručnjake i Sabor. Ali zemlja mora ostati u hrvatskom vlasništvu!

Avatar Graničari Stari
Graničari Stari
15:59 28.03.2024.

Prodat ćete hrvatsku zemlju i hrvatske tvrtke strancima. Onda se bolje da se sve vrati Todoriću. Ionako je upiti jel išta kriv.

GO
goran2hr
16:32 28.03.2024.

Sve je to utuženo i nije sigurno kako će to završiti. Ako Todorić dobije to na sudu, tko ga je dužan obeštetiti? HDZ, Borg ili hrvatski porezni obveznici?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije