Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj adria

Fiktivnim plaćanjem Podravku oštetili za 17 milijuna kuna

Romac (1)
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
28.08.2012.
u 09:30

Za nepostojeće usluge Romac je Adriji i Podravki naplatio milijun kuna, novac podignuo u Austriji

Protiv Josipa Pavlovića i Saše Romca, bivših članova Podravkine uprave, te Miodraga Lacića, vlasnika zadarske riboprerađivačke tvrtke Adrije, podignuta je optužnica kojom ih se tereti da su koprivničku prehrambenu kompaniju oštetili za 17 milijuna kuna, potvrdio je jučer Darko Galić, glasnogovornik Županijskoga državnog odvjetništva u Varaždinu.

Tijekom istrage, koja je otvorena nakon što je USKOK istražujući “aferu Spice” nabasao na sumnjive poslove između Podravke i Adrije, trojica optuženika lani su neko vrijeme provela u pritvoru.

Podravka je 2006. godine kupila Adrijin brend Eva. Riblje konzerve proizvodile su se iz usluge u Zadru tako što je koprivnička kompanija nabavljala sve sirovine i potom Adriji plaćala ugovoren iznos za uslužnu proizvodnju. Prema pisanju lokalnog tjednika Podravskog lista, u optužnici se tvrdi kako je šteta nastala zbog toga jer je Podravka Lacićevoj drugoj tvrtki, Dalmacija-ribi iz Drniša, plaćala skladištenje ribe u hladnjači, premda je ta usluga već bila plaćena Adriji.

Usto, Romca se tereti da je kao suvlasnik i direktor tvrtke Quorom, osnovane u Češkoj, za nepostojeće konzultantske usluge od Adrije nezakonito naplatio 700.000 kuna, a od Podravkina poduzeća u Poljskoj još 300.000 kuna. U istrazi je utvrđeno da je bivši član Podravkine uprave taj novac podignuo u jednoj austrijskoj banci.

Upućeni u Podravkinu suradnju s Adrijom kažu kako je ona bila samo paravan za isisavanje novca iz koprivničke prehrambene kompanije. Nakon uhićenja Podravkina bivšeg menadžmenta, zadarska tvrtka našla se u velikim problemima i pred stečajem je.

Ključne riječi

Komentara 5

EC
ecare
11:26 28.08.2012.

Vid mu face ,a je glupa

Avatar pupoljak
pupoljak
09:54 28.08.2012.

Ma to su oni sve radili da spriječe neprijateljsko preuzimanje Podravke, tako je bar Poli tvrdio.Gdje bi njima kriminal bio na pameti, kaj god!

DU
Deleted user
11:59 28.08.2012.

Od četrdesetak tvornica za preradu ribe ostale su samo dvije..Ostale su uništene u ovih 20 godina, zemljišta rasprodana..Srbija ima više tvornica za preradu ribe od hrvatske.. To je nama naša borba dala..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije