Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uvjetni otpust

Fikret Abdić iz zatvora izlazi u ožujku 2012. godine

'17.10.2011., Rijeka - Fikret Abdic odlazi sa rasprave sa Zupanijskog suda u pratnji pravosudnih policajaca i obitelji. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL'
'Goran Kovacic/PIXSELL'
12.12.2011.
u 22:00

Abdić izdržava 15-godišnju kaznu zbog ratnog zločina u Cazinskoj krajini, a iz zatvora će izaći četiri godine i tri mjeseca ranije

Četiri godine i tri mjeseca prije isteka kazne, u ožujku 2012, Fikret Abdić Babo će izaći iz zatvora na uvjetni otpust. Odlučilo je to večeras povjerenstvo Ministarstva pravosuđa na sjednici održanoj  u Puli gdje Abdić izdržava 15-godišnju kaznu zbog ratnog zločina u Cazinskoj krajini.

Abdić je uvjetni otpust tražio u rujnu, ali tada je Povjerenstvo za uvjetni otpust odlučilo odložiti donošenje odluke jer  Babo nije, kako je obrazloženo, koristio mogućnost odlaska na vikende pa se nije znalo kako će funkcionirati na slobodi. Iako se od rujna do prosinca ništa nije promijenilo i Adbić nije napuštao zatvor, sada je donesena konačna odluka o njegovu puštanju na slobodu.

Izlasku na prijevremenu slobodu i Abdić i njegova obitelj nadali su se još u rujnu pa je Babo tada na 870 adresa poslao svoj Prijedlog za preuzimanje i obnovu Agrokomerca. Od vlasti u BiH tražio je da tu nekoć uspješnu, a danas propalu tvrtku daju njemu i dioničarima pa će ju podići iz pepela da ponovno bude gospodarski gigant. O Abdićevu izlasku na slobodu u BiH su podijeljena mišljenja.

Velika Kladuša i dio okoline mu se raduju, ostatak u njemu vidi ratnog zločinca. Abdić će po izlasku iz zatvora živjeti u Voloskom kod Opatije, kazala nam je njegova kći Elvira Abdić Jelenović. Obiteljska kuća u Velikoj Kladuši je u ratu srušena, a Babo nikada nije tražio obnovu. Kao što nikada u zatvoru u Hrvatskoj nije htio jesti zatvorsku hranu pa su mu dozvolili da u ćeliji, u kojoj je svih ovih godina sam, ima kuhalo.

Komentara 22

Avatar cro1com
cro1com
06:05 13.12.2011.

On je bio u istoj vojsci sa (generalom)Mladicem, ako ga narod (raja) voli poslje toga onda imene nije briga ali to je malo cudno?

FU
funkipuppi
22:15 12.12.2011.

On je kriv za rat ko i moja baba. Tako ti je to kad kriminalci kolo vode.

TI
tiadel
00:54 13.12.2011.

On je trebao biti izrucen narodu u cazinskoj krajini pa da mu narod tamo sudi po kratkom postupku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije