Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bankroti povijesti
Povratak na članak

Grci su prvi put propali, 
a da još nisu ni bili država

Grčka je jedina zemlja na svijetu koja živi u bankrotu od prvog dana svojeg postojanja. Za razliku od drugih država, Grci žive u mirnom suživotu s bankrotom, napisao je novinar Edmond About još 1854. godine

Komentari 16

DU
Deleted user
11:25 06.07.2015.

Grčka voli "titrati" pa četiri točkice svim susjedima uokolo, sjetimo se i epizode s Makedonijom i ucjenama iz smjera Atena. Posljedično, moraju izdvajati nevjerojatne sume za vojne potrebe - u tom pogledu su među najbolje opremljenim armijama Europe, počevši od flote njemačkih podmornica kojima periskop košta 7-8 milijuna eura pa do Patriot protuavionskih sustava. Manji su od Turske po stanovništvu i to onda morali nadoknađivati na tom planu. A to košta! Tako da je i to dio priče o grčkom dugu, neovisno o korupciji i epikurejstvu pučanstva....

VL
Avatar Cugam-Domoljubno
Cugam-Domoljubno
11:46 06.07.2015.

Nemru Grci nikako propasti jer kao pravi balkanci uz Boga i domoljublje vjeruju u bajke i mitove i u tome se osječaju kao svoji na svome.

VL
Avatar NasaPosla
NasaPosla
11:57 06.07.2015.

Bogatašima odgovara da se zadužite maksimalno toliko da možete uredno dug vraćati, ali tako da se morate ponovno zadužiti za onoliko koliko ste duga vratili. Jednom se zadužite, a vječno vraćate dug. Zato je deficit proračuna smrt za našu državu!

VL
Avatar petrolio
petrolio
11:25 06.07.2015.

mi smo sljedeći , ova vlada vodi nas u propast!

VL
SR
srečko45
11:57 06.07.2015.

OXI,ovo je samo dokaz sprege političkih elita,bankara ,menadžera,tajkuna gdje su se krediti davali šakom i kapom uz velike provizije a sav se novac kao gotovina vratio onima koji su ga dali a ostali su dužnički papiri a tako je i u Hrvatskoj koja je dužna 140milijardi eura ghe novac odlazi političkoj eliti a poznato je da nitko od njih nije stekao imovinu a da nije prvo radio za državu a to je novac kojim se država zadužila kod banaka a istovremeno su prodali tvornice u staro željezo što je i danas na djelu preko prodaje poljoprivrednog zemljišta,odustajanjem od hrvatskog teritorija pri definiranju šengeske granice a to je dale nastavak siromašenja hrvatskog naroda jer je SDP sretan što narod odlazi trbuhom za kruhom a Peđa kaže 20.000 ljudi otišlo a njemačka ministrica kaže da su u dvije godine izdali100.000radnih dozvola

VL
Avatar mason
mason
16:50 06.07.2015.

Zato i zive dobro a ne rade,drzava vjecno na socijali.Oni su tako odrasli misle da je neko duzan da ih izdrzava,ne znaju za drugacije.I nikad se nece promjeniti.

VL
AN
anticenzura
11:50 06.07.2015.

Grcka je izmislila svijet za vas. Smijesno je da Austrijski konjusari ponizavaju kolijevku zapadne civilizacije. Grci su maestri u matematici, geometriji, medicini, literaturi, historiografiji, filozofiji, i sto cuda. Sta smo mi dali covjecanstvu? Ne znam kako vas nije sramota, mene blam to citati.

VL
Avatar viki_nuland
viki_nuland
16:08 06.07.2015.

Pa zasto je onda genijalna EU tvorevina takvu drzavu primila u Euro zonu? Sada su svi jako pametni I vide ono sto je magarac vidio prije 30 godina. I zasto sada pokusava uvesti u EU jos gori propalitet od Grcke,, Ukrajinu, sve na teret EU poreznih obveznika. Grka je 11 miljuna a Ukrajinaca 48 miljuna. Sto EU nema dovoljno svoje sirotinje pa joj treba jos I uvozne?

VL
NE
Nepobjedivi
12:17 06.07.2015.

Zašto opet tendeciozno lupetate gluposti? Lista država koje su najčešće bankrotirale u posljednja dva stoljeća: Čile i Brazil 9 puta, Meksiko i Turska 8 puta, Austrija 7 puta, Španjolska 6 puta, Rusija i Grčka 5 puta, Njemačka i Portugal 4 puta. Velike li razlike između Grčke i Njemačke - Grčka 5 puta, a Njemačka 4 puta bankrotirala!?

VL
AS
ante_slavonac
12:07 06.07.2015.

Ovdje baš nije poželjno biti desničar i Hrvat.

VL
LA
LaurenceofArabia
11:41 06.07.2015.

Iz situacije s Grckom te paralelnog ponasanja nase 'vlade' razvidno je sljedece: vladi na celu s Milanovicem, cilj je zaduziti Hrvatsku, osiromasiti ju, isprovocirati izlazak iz Eurozone te ponovno stvoriti ekonomsku zajednicu Balkana odnosno jednu formu nove Jugoslavije. Ciljano je u toj prici i tiho unistavanje nacionalne kulture kao i unistavanje i zametanje hrvatske vojske. Razvidno je i zasto hrvatska diplomacija u nekim situacijama u odnosima sa Srbijom reagira mlako i zasto inzistiraju na regionu.To je priprema za njihovu verziju buducnosti.Osobno ne padam na price o plavima i crvenima niti o borbi izmedju dobra ni zla; ali ako imam priliku odabrati prozapadnu struju i Hrvatsku u Europskoj Uniji, uvijek cu odabrati zapadnu opciju.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.