Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska od 1980. do 1990.
Povratak na članak

Feljton (7): Godine uoči raspada Jugoslavije: Političke igre oko kandidature za Ljetnu univerzijadu

Za financiranje sportskih igara studenata potrošeno je oko 800 milijuna dolara

Komentari 11

HR
Hrvatska3014
22:36 29.07.2014.

Sjećam se u to vrijeme da smo kao tenageri sprejom po zgradama pisali U2 i izazivali bijes milicije.

VL
KA
kafka
22:27 29.07.2014.

Živio Zagi.!

VL
Avatar Django
Django
09:16 31.07.2014.

Do tih igara, a i nakon njih, logo svih Univerzijada bio je slovo "U". To komunisti nisu nikako mogli provariti, pa je Univerzijada u Zagrebu morala to slovo kamuflirati, tako da je logo bio slovo "Y". Toliko o slobodi u propaloj tamnici naroda.

VL
TO
tolitol
18:09 30.07.2014.

Kad se sjetim dreke u Beogradu jer se troše "savezne pare". A zapuštena Hrvatska i katastrofalno zapušteni Zagreb u kojem 40 posto kućanstava nije imalo priključak na kanalizaciju uplaćivali su kao "razvijena" republika u taj isti savezni proračun za "nerazvijene". I ta je univerzijada doprinijela da se ono otužno zagrebačko sivilo barem malo uljepša u središtu i da se izgradi nekoliko objekata.

VL
Avatar butcher
butcher
11:00 31.07.2014.

Ja sam u to vrijeme bil na Kavezu sa Kawasakiem GPZ-900 R, koja su to bila vremena, nikad bolje )))))))))))))))))))))))))))))))0

VL
CI
cinbenik
10:15 30.07.2014.

Eeee ,jos jedan dokaz napredka i uspjesnosti SRH.......Kako je moguce to bilo iu "totalitarizmu".............kako je moguce da se na Grobniku voze utrke za svjetko prvenstvo u motociklizmu..........Zasto je nema u danasnjoj Hrvatskoj.........Kako su moguce mediteranske igre u "totalitarizmu".....kako je moguca gradnja tolikih crkava i novih zupa u "totalitarizmu".....Dali se Hrvatska stvarno napravila na temeljima Glasa Koncila,a ne na AVNOJu................Zasto se Hrvati zaludjuju i tjeraju na mrznju realnosti i istine.........Nije se smjelo,nije ovo ono,kad ono.......svi krstani,vjencani,toliki napredak Hrvatske..........Titine nasip,ceste............i danas se zivi u stanovima od Tite "poklonjeni" gradjanima..............a tako i univerzijada..............Totalna kontradiktornost,ce tesko zazivjeti,a sve logicare proglasavaju neHrvatima,misleci tako navuci mrznju na istinu i realnost zbivanja u YU,kako bi vladali ,pljacka,izdaja,prodaja,nazadnost..................i 200 bogatih.......Eeee bitce jako tesko,ma koliko se molili na svetim misama da se mrzi sve iz SRH,a tako i svi rodjeni u SRH,,,,,,,,,,,,,Kada bi se napravila "lustracija" svega komunistickog i totalitarnog..................mnogi bi bili prosijaci,ostali na ulici i nebi bilo tajkuna "pravih Hrvata"stvorenih na svemu mrzkom,koje su opljackali i "pretvorili" sa svojim pecatima,a dobro im je pomogao "cuvar pecata"............U "totalitarizmu" nitko nije morao cuvati pecate,a kada smo imali "cuvara",Hrvatsku opljackase i pored njega u povjesnoj pljacki i unistenju Hrvatske.................Vidjecemo tko ce dozivjeti nesto slicno univerzijadi.............

VL
Avatar Hulk007
Hulk007
10:04 30.07.2014.

Univerzijada je promijenila Zagreb.Nove prometnice......

VL
BA
bandido
21:54 29.07.2014.

je jos da su sagradili podzemnu garazu ispod trga republike (naime tada se tako zvao),kad su ga vec raskopali bolje bi iskoristili priliku... al tko ce mislit na sve,pa nije ovo Bec nego Zagreb..

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.