Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
je li bila komunist?

FBI konačno dao na uvid dosje Marylin Monroe

marylin monroe
AFP/Pixsell
29.12.2012.
u 11:09

Iz dosjea za kojim se tragalo od početka godine uklonjene su redaktorske intervencije, no ne i imena glumičinih prijatelja koje su u to doba američke vlasti ''držale na oku'

Američka savezna policija (FBI) objavila je u javnosti cenzurirani dosje filmske dive Marylin Monroe koju je 60-godina prošlog stoljeća pratila jer je vjerovala da je glumica simpatizerka komunista.

Iz dosjea za kojim se tragalo od početka godine uklonjene su redaktorske intervencije, no ne i imena glumičinih prijatelja koje su u to doba američke vlasti ''držale na oku'', javlja Telegraph.

Najveći dio dosjea odnosi se na glumičino putovanje u Meksiko 1962. godine s Frederickom Vanderbiltom Fieldom u ulozi njena vodiča. Vanderbilt Field bio je poznat po ljevičarskim stavovima zbog čega ga je imućna obitelj lišila bogatog nasljedstva. U svojoj autobiografiji ''Od ljevice do desnice'' Frederick je prepričao druženje s Marylin s kojom su on i supruga učestalo odlazili u restorane i kupovinu.

- Pričala nam je o sebi i njoj važnim ljudima. O svojoj privrženosti građanskim pravima, jednakosti za Crnce te o divljenju za dostignuća u Kini. O ljutnji zbog antikomunizma i McCarthyju te mržnji prema direktoru FBI-a Edgaru Hooveru - naveo je Vanderbilt Field.

>>Prodaje se prsten koji je Joe DiMaggio poklonio Marilyn Monroe

 

Ključne riječi

Komentara 1

IJ
ijurin14
12:54 29.12.2012.

bila

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije