Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
11.05.2016. u 14:50

Vladajuća elita suočila se s objektivno neostvarivim obećanjima o demografskoj obnovi, lustraciji, prosperitetu, zaustavljanja odlaska mladih... Frustracije su nadomjestili nepromišljenim i lakonskim postupcima

U priču o “fašizaciji” Hrvatske uključeno je previše zainteresiranih da bi se ta priča zaustavila, a i sve skupa je otišlo prilično daleko, da bi jedan, premda potreban i ovaj put pogođen državnički istup predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, mogao razvoj događaja bitno preusmjeriti. Premda nije govorila o “ustaškoj zmiji” rekla je što je trebalo reći. Ali, tek što je objavljena njezina poslanica, čulo se kako to nije bilo dovoljno, pa prekasno, pa ništa novo i da je trebala staviti ogledalo pred sebe. Ispada, bilo bi bolje da poslanice nije bilo!?

Očigledno je kakav je efekt predsjednica izazvala u dijelu javnosti koji nju i vladajuću koaliciju smatraju odgovornima za “fašizaciju” Hrvatske. Vladajuća elita suočila se s objektivno neostvarivim obećanjima o demografskoj obnovi, lustraciji, prosperitetu, zaustavljanja odlaska mladih... Frustracije su nadomjestili nepromišljenim i lakonskim postupcima, izjavama, propustima i šutnjama stvarajući sliku o sebi koju nisu htjeli, političke i medijske zvijezde od onih koji to nisu smjeli biti, te navlačeći na sebe neprijateljstva koja im nisu trebala.

Sami su doprinjeli “fašizaciji” koju je s nekoliko selektivno i pristrano iznesenih primjera jednostavno prenijeti i neupućenima, i tu je lavinu sada teško zaustaviti. Uz to što intelektualci s pravom upozoravaju da smo zemlja bez autoriteta.

Oporba se očito za sve ovo dobro pripremila još dok je bila na vlasti i njima prestanak verbalne i incidentne “fašizacije” zapravo ne odgovara. Uz to, i protivnici aktualne vlasti koji se bore za neke svoje separatne interese shvatili su da ih “fašizacija” vlasti ujedinjuje. Nevolja vladajućih je što ta “fašizacija” uz njihove blijede i neodlučne reakcije izaziva posljedice kojima na “fašizam” senzibilizirani mediji onda daju značaj kakav u normalnim okolnostima ne bi imali.

Tako je Zlatko Hasanbegović postao internacionalna “ultradesna” zvijezda u interpretaciji stranih medija pa Foreign Policy iz pera Paula Hockenosa piše da su desničari u Mađarskoj i Poljskoj u usporedbi s njim - mlakonje. S obzirom na sve što je izgovorio kao ministar, tomu se možemo grohotom nasmijati. Ali komu je to važno, dok neki plaču.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije