Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGLEDAJTE SNIMKU

Fascinantno otkriće: Hrvatski ronilac kod Visa našao olupine bombardera, unutra su možda ljudski ostaci

03.11.2022.
u 00:05

Andi Marović, naš ronilac koji je sudjelovao u američkom timu, ispričao nam je kakvu su 'svemirsku' tehnologiju koristili u dubinama Jadrana. – Nismo ih vadili ni dirali. Mi smo izvadili samo jednu pronađenu identifikacijsku pločicu i još jedan dio s aviona koji je pregledan i naknadno vraćen u more jer je tako bilo dogovoreno s Ministarstvom kulture i Konzervatorskim odjelom iz Splita – kaže Marović kojega smo pitali hoće li se istraživanja nastaviti zbog mogućnosti da u olupinama postoje i ljudski ostaci.

Ključne riječi

Komentara 24

OB
Observer321
04:46 03.11.2022.

Vis je bio partizansko-saveznička vojna baza odakle su medjuostalim sprovodili skupne akcije kontra nacista i njihovih ustaško-chetničkih saveznika. Naime zapadni saveznici 1943. priznali partizane kao jedinu legitimnu vojsku na ovim prostorima te ih podržavali sve do kraja rata, a i poslije. Sam Churchill je 1943. izjavio da su partizani držali toliko njemackih vojnika kao skupne anglo-američke snage u Italiji, tada glavna zapadna fronta

Avatar messerschmidt
messerschmidt
15:06 03.11.2022.

To nije b24 već B-17.

VI
vidum
05:22 03.11.2022.

Sad im barem obitelji znaju da nisu živi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?