Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kao iz bajke

Fascinantna NASA-ina snimka arhipelaga sa 800 otoka iz svemira

arhipelag iz svemira
''
04.12.2012.
u 09:43

Fascinantan i iz zračne perspektive, arhipelag je na snimku u prirodnim bojama prikazan u svoj raskoši pa su tako jasno uočljive plićine i bjeličasti nataloženi sedimenti nastali na području riječnog sliva

Predivan arhipelag Mergui koji se sa 800 otoka i otočića i koraljnih grebena nalazi u Andamanskom moru na jugu Mianmara nedavno je iz svemira snimio i NASA-in satelit ''Landsat 5''.

Iako je arhipelag omiljeno odredište mnogih turista i ronilaca iz cijelog svijeta koji u to biološki bogato i raznovrsno područje svraćaju tijekom cijele godine, NASA im je sada omogućila i pogled na omiljenu destinaciju iz drugog kuta.

Fascinantan i iz zračne perspektive, arhipelag je na snimku u prirodnim bojama prikazan u svoj raskoši pa su tako jasno uočljive plićine i bjeličasti nataloženi sedimenti nastali na području riječnog sliva. U kontrastu s tirkizno-plavičastim nijansama, prizor je mnoge ostavio bez daha.

>>Veliko otkriće: Na Merkuru pronađena voda!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije