Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mirovna ponuda?

FARC pustio 10 kolumbijskih vojnika i policajaca

ava karabatić
Foto: Goran Stanzl
1/2
03.04.2012.
u 08:23

Zatočenici su s tajne lokacije prevezeni helikopterom koji je Kolumbiji posudio Brazil i pušteni u ruke pripadnika Crvenog križa

Četiri kolumbijska vojnika i šest policajaca oslobođeno je jučer nakon što su pripadnici FARC-a odučili prekinuti dugogodišnju tradiciju otmica, no u svom zatvoru u džungli ostavili su još nekolicinu zatočenika kako bi mogli vršiti pritisak na vladu. Najavljeno je da će sve zatočenike pustiti do srijede, no mnogi Kolumbijci sumnjičavi su prema potezima revolucionarne vojske koja, prema procjenama, u svojim zatvorima drži oko 700 civila. Iako puštanje pripadnika sigurnosnih snaga smatraju pohvalnim, Kolumbijci ne vjeruju da će FARC-ovci položiti oružje nakon što su posljednje mirovne pregovore iskoristili za osnaživanje svojih snaga.

>>FARC pušta posljednje zatočenike, odlučili prestati s otmicama

Oslobođeni zatočenici pušteni su u ruke djelatnika Crvenog križa, donosi Reuters, a s udaljenog i skrivenog mjesta na području provincija Meta i Guaviare prevezeni su helikopterom koji je kolumbijskoj vladi posudio Brazil. Oslobođeni su dovezeni u grad Villavicencio u središtu provincije Meta prije nego budu prebačeni u Bogotu.

Kolumbijske vlasti, unatoč sumnjama svojih stanovnika, nadaju se da je puštanje zatočenika prvi korak prema mirovnim pregovorima kojima bi se okončalo pedeset godina pobunjeništva, otmica i uništavanja.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije