Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
detaljnija pretraga

Facebook predstavio novi alat kojim pretražujete fotke prijatelja

facebook graph search,mark zuckerberg (1)
Reuters/PIXSELL
15.01.2013.
u 22:20

Ovim alatom možete pretraživati samo one sadržaje koje su drugi korisnici pristali podijeliti s vama

Mark Zuckerberg danas je predstavio funkciju "graph search" koja korisnicima Facebooka omogućuje pretraživanje ljudi i mjesta unutar te društvene mreže. Riječ je o prvom Facebookovom novitetu nakon inicijalne javne ponude u svibnu prošle godine, javlja Reuters.

Šef Facebooka Zuckerberg objasnio je kako korisnici ovim alatom pretražuju samo one sadržaje koje su drugi korisnici s njima pristali podijeliti, što je znak da se tvrtka odlučila pozabaviti brojnim kritikama na račun korisničke privatnosti. Alat, koji je još uvijek u beta-fazi, omogućuje pretraživanje fotografija, ljudi, mjesta i interesa drugih korisnika. Moguće je i suziti pretragu po stavkama kao što su omiljena glazba ili restorani prijatelja, a postoji i obratna mogućnost pronalaženja prijatelja putem zajedničkih interesa.

- Graph search je zaista velik proizvod. Bit će nam potrebne godine da popišemo sve što imamo - rekao je Zuckerberg, dodajući kako će tražilicu polako puštati u upotrebu sve većem broju korisnika tijekom sljedećih nekoliko tjedana i mjeseci. Zuckerberg je rekao i kako bi Facebook u budućnosti mogao razmotriti načine na koje može zaraditi na ovoj funkciji.

Komentara 4

Avatar borbeni
borbeni
07:21 16.01.2013.

Je** facebook, sad mi žena veli nek ti da ona s facebooka ;)

DK
dkatica2
08:56 16.01.2013.

meni isto , imaš ih na fejsbuku

BA
Balonk0
09:05 16.01.2013.

fajesbuk je inferiorna stranica, jedino je interesantna balavcima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije