Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ARHIVA FOTOGRAFIJA

Facebook ima čak 10.000 puta više fotografija od knjižnice Kongresa

capitol, kapitol
Arhivska fotografija
21.09.2011.
u 17:34

Na Facebooku se dnevno objavi više od 200 milijuna fotografija. Korisnici su za vrijeme novogodišnjih praznika objavili 750 milijuna slika.

Facebook trenutačno ima pohranjeno 140 milijardi fotografija koje su korisnici “uploadali”, odnosno objavili na toj društvenoj mreži. Nije čudno da obiluje raznim fotografijama iz domaćih radionica, no brojka je ipak fascinantna jer kazuje da Facebook ima 10.000 puta više slika negoli najveća svjetska knjižnica, ona američkog Kongresa.

Prema podacima inženjera popularnog Facebooka, dnevno se na Facebook postavi više od 200 milijuna fotografija. Svojedobno je objavljeno da su korisnici Facebooka samo za novogodišnjih praznika objavili 750 milijuna slika. Procjenjuje se da vlasnici digitalnih fotoaparata godišnje snime 150 fotografija, a od toga broja “skinu” ih tek 20 posto. Prema blogerima servisa 1000Memories, od kada je izumljen fotoaparat, snimljeno je 3,5 bilijuna fotografija, a 10 posto od svih njih snimljeno je u posljednjih 12 mjeseci.

Procjene govore da će u 2011. godini biti snimljeno 376 milijardi digitalnih fotografija, a tek četiri milijarde analognih. Analogna fotografija dosegnula je vrhunac u 2000. godini kada je bilo snimljeno 85 milijardi takvih fotografija, odnosno kada je snimano 2500 takvih fotografija u sekundi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije