Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Deficit: 6,8 milijardi kuna
Povratak na članak

Evo što se u prijedlogu proračuna promijenilo u odnosu na smjernice za njegovu izradu: Veći prihodi, ali i veći rashodi!

U odnosu na ovu godinu, ukupni prihodi u 2017. trebali bi biti viši za 4,5 posto

Komentari 2

ST
stefj
00:45 08.12.2016.

Ma nema, opet se pogoduje državnoj i javnoj službi. Prošla je neokrznuta u krizi, stalno raste, a kako vidimo, rast će i dalje. Gljive poslije kiše su amateri prema tome... Nema, nema neke svijetle budućnosti, samo se pretaće iz šupljeg u prazno. Nema šanse zadržati mlade i struku, što znači daljnje smanjenje broja stanovništva, dok ne ostanu samo penzioneri i državni službenici. Samo me zanima tko će onda njih uzdržavati... Jako dobar primjer je HAC, evo sad se dižu cijene samo da bi se refinancirali krediti (znači ukupni dug raste), no nitko neće dobiti otkaz. Tako je i s državnom službom, samo se izmišljaju novi porezi i povećavaju postojeći, a ne smanjuje se broj zaposlenih ili ne pojednostavnjuju se birokratske procedure... Očito i ova vlada ostaje na praznim frazama. Nakon što smo se na početku ponadali radi bar simboličkog smanjenja poreza, sve se vraća na staro. Opet sindikati državnih i javnih službi u dogovoru s političarima dogovaraju kako izmusti još novaca iz gospodarstva i građana, kako uništiti još ovo malo privrede što ovdje funkcionira... Bijeg odavde je sve izglednija opcija za sve više ljudi. Već davno je privatni sektor u manjini, nitko se neće buniti kada se zatvori pogon i radnici ostanu na cesti, ali kada neki uhljeb ne dobije što želi, onda galama na sve strane, štrajkovi, blokade.

VL
TH
than
23:48 07.12.2016.

Mislim da ce jako brzo biti rebalans proracuna.... Ovo su tu jako nerealne i preoptimisticne brojke. Rashodi rastu cak i bez dogovora sa sindikatima, sto je jako zanimljivo. Ako krene tuzba...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.