Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TENKOVIMA PROBIJALI NANOSE
Povratak na članak

Zametena Srbija: Evo zašto je košava tako prodoran vjetar i kako nastaje

Košava je jak mahovit jugoistočni do istočni vjetar koji puše u Podunavlju, dolini Velike Morave, Vojvodini i Šumadij

Komentari 47

PO
ponavljac
12:50 02.02.2014.

Dugo , ali stvarno jako dugo nisam pročitao bolji članak u hrvatskim medijima, zanima me zašto nema ime autora? bez obzira da li je meteorolog ili ne, prepisao ili ne, bilo bi lijepo navesti ime čovjeka koji je napisao ovaj članak. Naravno ima nekih sitnijih grešaka, ali to je zanemarivo s obzirom na upotrijebljene izraze, a najvažnije da nema usporedbi brzine metka, strijele, ili muhe u slobodnom letu , kakve naši novinari sa svojim intelektualnim sposobnostima vole da pišu

VL
RE
rennes
10:14 02.02.2014.

Nikada mi neće biti jasni ljudi koji pišu ovakve komentare! Osim što pokazuju zavidnu razinu ignorancije i netolerancije, pokazuju i to da su dio onog običnog populusa kojeg jedino zanima use, nase i podase... Nažalost pokazuju, iako su mnogi od njih veliki katolici, i latentnu mržnju prema drugima! Svaka čast VL-u da objavljuje i ovakve članke, pa Srbija je, kao i Slovenija, Bosna... dio našeg najbližeg susjedstva!

VL
RE
rennes
10:32 02.02.2014.

Sviđalo se to komu ili ne ALI, jedan je dobar dio Hrvatske itekako dio Balkana, što je jako dobro poznata geografska činjenica! Gotovo čitav HR istok i jug pripadaju Balkanu i geografski, a osobito kulturološki! Dovoljno je posjetiti bilo koji od gradova u tim dijelovima države i uvjeriti se u isto! Osobito je Slavonjja dio Balkana, a kulturološki stanovnici ove regije imaju mnogo više sličnosti sa Srbijom i BiH nego s, primjerice, Zagorjem, ... Tko to negira, jednostavno ignorira činjenice!

VL
R2
r2d2xyz
09:10 02.02.2014.

šire se vesti iz regiona a u gorskom kotaru elementarna nepogoda već par dana,ledena kiša,stabla se ruše pod teretom leda,ceste su blokirane..... a oni o Rađi i bivšoj Jugi......

VL
Avatar Joja
Joja
10:46 02.02.2014.

Citavu europu i EU zahvatilo nevrijeme a ovi nasli pisat o kosavi i Srbiji

VL
RE
rennes
10:19 02.02.2014.

Ludi kukec, ma prave Rvatne zanima samo janjetina i kapula, obračun s ćirilicom, pederima, jugoslavenima i svim drugim Utvarama i neprijateljima! Kakvo učenje bilo čega, radoznalost, nova znanja...Kulturni doseg tog populusa je kladionica, povremeno posjet nekom lokalnom derneku i to je to!

VL
TI
tipus
10:37 02.02.2014.

Blago vetru, on stalno duva.

VL
ME
merdevina
10:31 02.02.2014.

Zato treba pogledati kako je građen Vršac za vrijeme dok su tamo živjeli normalni narodi a kako se gradi danas kad "projektuju srbi". Mikroklima zadaje uvjete gradnje i ne smije se ignoriati. Osim toga, prometnice u visini okolnog terena ia i brisanog prostora MORAJU imati snjegobrane a mogu i vjetrobrane kakve npr. ima pruga RI-ZG na području iznad Bakra. Iz svega proizlazi ono što i uvijek. Nisu se pripremili za zimu!

VL
SK
Srboljub_Karasavaturcic
12:59 02.02.2014.

rennes, ludi kekec, tipus i ostali srbi: Umisto da sarate po cili dan g...ti po hrvatskim stranicama bilo bi vam pametnije da uzmite lopatu u ruke i da cistite snig. a ne da vam drugi ciste isprid kucnog praga. ok,ok, jasno nam da vam posten rad nije bas jaca strana.

VL
Avatar Azriel
Azriel
10:33 02.02.2014.

ne bih se bavio "regionom", ali mi je zanimljivo u ovom tekstu kak novinar malo piše o metru u sekundi, ili kilometru na sat. To će reči da je samo prepisivao podatke bez da ih je analizirao ili prilagodio čitatelju. Naime ako dobijem tekst u novinama, onda ne bih trebao imati posla oko njega sa digitronom i preračunavati mjerne jedinice. To je mogao i novinar odraditi, uostalom to je gradivo fizike osnovne škole. Polunovinar, poluinformacije, no to je već standar i u većernjem i općenito u našim medijima. Ne tražim ništa drugo od vas samo da radite svoj posao. Jel to toliki problem?

VL
Avatar commentator
commentator
14:54 02.02.2014.

".......a iznosio je – 48.0 m/s. Što se Beograda tiče, najjači udar košave iznosi 35.9 m/s, izmjeren 17.10.1976. U Vršcu je jučer (31.1.2014) izmjeren udar Košave od 168 km/h!....." Zašto ti trupci pišu u m/sec i u km/h? Tako da da se niš ne razumije bez dodatnih matem. operacija? Ili sve u m/sec ili sve (što bi bilo bolje) u km/h. Ali nekima to ne dopire iz sjedalice u tintari.

VL
Avatar ludi kekec
ludi kekec
09:39 02.02.2014.

"...veliki temperaturni gradijenti vjetra se smanjuju sa nadadijabatskih i suhoadijabatskih na veličinu vlažnoadijabatskih" sjedi, 5.

VL
SI
silentium
10:16 02.02.2014.

ljudska glupost je beskrajna sto "ludi kekec" najbolje dokazuje sa svojom sa svojim savjetom gdje pronaci Hrvatsku u atlasu.......nije mu palo na pamet da ju trazi u srednjoj europi ili mediteranu.......katastrofa!! .....molim vas u Vecernjaku da nas izvjestavate tamo gdje najvise putujemo ....dakle zanimaju nas vijesti iz Italije, Austrije, Mađarske.....a ne neke balkanske zabiti koja nas nikad nije zanimala

VL
PA
pankogulo
09:39 02.02.2014.

Ma prestanite više tupiti s Balkanom! Briga koga... Nama su zanimljive vijesti iz našeg okružja: Austrija, Italija, Mađarska... Europa, ne?

VL
MO
morituriite
10:31 02.02.2014.

I što nas briga Srbija i vjetrovi koji pušu u Srbiji? Jeste vi iz večernjaka normalni?!

VL
Avatar ludi kekec
ludi kekec
09:38 02.02.2014.

tko vam piše ovakve nepismene tekstove? "Ovaj vjetar nastaje kada se na zavjetrinskoj strani planina istoka Srbije (Timočka krajina) vjetar taloži i nakuplja" vjetar se nakuplja? i taloži? "kada ovaj vjetar “preskoči” planine, on se sjuri i uvjetuje jak vjetar." vjetar." vjetar uzokuje jak vjetar? "nebo može biti prošarano Cirrusima, pa i srednjim oblacima" Cirrusima? ili možda ipak cirusima. cirus je vrsta oblaka i piše se malim slovom. i sa jednim r.

VL
Avatar The-North-Korean-Times
The-North-Korean-Times
09:37 02.02.2014.

Jebala vas Srbija i Regija udbaški Večernji!

VL
Avatar Glina74
Glina74
09:08 02.02.2014.

Večernji i pisac ovoga artikla nemojte nas umarati sa tom Srbijom i kome u Hrvatskoj puca ona stvar zašto je košava i što je košava u Srbiji mi imamo naša posla i naše probleme nemojte nas još sa tima glupostimama umarati a ako nekoga zanima košava i Srbiji neka ide tamo i neka njih tamo zajebava koliko hoće . Jako me zanima tko odlučuje koji artikl će biti objavljen u Austrijskom novinama čitaj Večernji list

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.