Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
titova udovica

Evo kako danas živi Jovanka Broz!

tito i jovanka
Screenshot Youtube
26.03.2013.
u 09:56

Jovanka Broz (89) iz vile na Dedinju nije izašla od 2007. godine, a vrijeme ondje provodi čitajući knjige i novine. O sebi se brine sama, a unatoč godinama uvijek je lijepo odjevena i našminkana

Jovanka Broz, supruga Josipa Broza Tita, i danas živi kao supruga predsjednika. Jovanka je uvijek lijepo odjevena, potpuno našminkana, a kosu skuplja u punđu iako godinama ne izlazi iz Vile "Bor" na beogradskom Dedinju, piše Blic.

O sebi se brine uglavnom sama, a povremeno joj dolaze sestra i jedna rođakinja. Vrijeme provodi uglavnom čitajući knjige i novine.

Vilu je Titova udovica posljednji put napustila 2007. godine kada je objavljena njezina fotografija kako se vozi u automobilu dugogodišnjeg prijatelja Rade. Tada su otišli samo do obližnje slastičarnice po sladoled.

Od tada je nitko više nije vidio izvan vile, a dvije godine prije tog 'izleta' prestala je ići na Titov grob.

– Odmah poslije Titove sahrane oduzeli su joj sve dokumente. Nije imala ni osobnu iskaznicu, a ni zdravstvenu. Bojala se da će je izbaciti ako samo i na trenutak napusti kuću – ispričala je za Blic A. M. koja je godinama održavala kontakt s Jovankom.

Jovankin pravnik Toma Fila otvoreno priča o svojoj klijentici.

– Usprkos tome što ima 89 godina, ona je i dalje lijepa žena. O sebi se brine sama, čak i kad je mogla imati nekoga u kući da joj pomaže, ona je to odbila. Veliki je borac i to joj je pomoglo da sve ove godine preživi pod strogim nadzorom. Nekada se bojala za svoj život, a sada se jedino boji da je ne izbace iz kuće – kaže Fila.

>>Pogledajte novogodišnji i ujedno posljednji ples Tita i Jovanke

>> Jovanka Broz: Od Tita su pištoljem tražili da se razvede od mene

Ključne riječi

Komentara 48

M3
Miške 3
12:36 26.03.2013.

Bilo im je bolje ,da su vani i ostali. --- Je,pa da prodaju picu i hamburgere.i police osigurnja Ovdje im je bolje. Tu si direktori Telekoma, zastupnici i korisnici židovskih stanova po Tuškancu. Sad kad su maznuli koliko su moglili i zauzeli mjesta sa svojim rođošima - malo su se pritajili i pustili fukaru da se glođe i dalje.

DE
demokršćanin
12:36 26.03.2013.

BAŠ ME BRIGA kako živi tamo neka žena nekog samozvanog maršala.Pišite o tome kako preživljavaju majke brojnih obitelji koji muku muče sa osnovnim životnim potrebama i kako preživljavaju nezaposleni,umirovljenici i svi oni koji su se nadali boljem životu u Hrvatskoj.

OB
-obrisani-
11:48 26.03.2013.

O sebi se brine sama, a unatoč godinama uvijek je lijepo odjevena i našminkana . Ma zbilja? A ja sam mislil da se o njoj brine Nenad Stazić i njegov brat,također!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije