Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šokantno pismo

'Eutanazirajte svoje autistično dijete ili se odselite u šumu'

pismo autističnom dječaku
Foto: Screenshot/YouTube
1/3
20.08.2013.
u 16:34

"Mislim da bi mu trebali uzeti sve 'neretardirane' dijelove tijela koje posjeduje i donirati ih znanosti", stoji u pismu obitelji autističnog dječaka.

Uznemirujuće pismo u kojem se vrijeđa i napada autistični dječak šokiralo je njegovu obitelj i stanovnike kanadskog grada Newcastlea, piše Huffington Post.

Pismo koje je stiglo na adresu bake 13-godišnjeg autističnog dječaka Maxa potpisano je s "jedna pobješnjela majka". Dječaka u pismu opisuje kao "nepristojnu", "retardiranu", "groznu" osobu koja stalno buči i ne da susjedima mira. "Ta buka koju proizvodi straši moju normalnu djecu", piše u pismu te dodaje da su "plakanje djece, glazba i lajanje pasa normalni zvukovi u susjedstvu", ali buka koju proizvodi dječak "nije normalna".

"Neretardirane dijelove tijela donirajte znanosti"

U nastavku piše da se nitko u životu neće brinuti za toga dječaka. "Ni jedan poslodavac ga neće zaposliti, niti jedna normalna djevojka se neće udati za njega ili ga voljeti, a vi nećete živjeti vječno! Mislim da bi mu trebali uzeti sve 'neretardirane' dijelove tijela koje posjeduje i donirati ih znanosti", stoji u nastavku pisma te se savjetuje obitelji da se iseli iz naselja. "Idite živjeti u prikolicu u šumi s vašim divljim životinjskim djetetom", piše u pismu koje završava rečenicom da dijete "eutanaziraju ili da se odsele".

Maxova majka Karla Begley u suzama je čitala pismo tijekom intervjua za CityNews, a posebno ju je potresao dio u kojem traže da "eutanazira sina". "Što će duže trajati, to će biti gore. Tko tako nešto kaže za dijete", upitala se majka koja strahuje za sigurnost obitelji te je stupila u kontakt s policijom, a razmišljaju i o podizanju tužbe.

>>Tinejdžer nema pamćenje, mora zapisivati sve što radi

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije