Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Europski Zeleni prosvjeduju zbog postupka hrvatskih vlasti

zeleni
Zelena Akcija
Autor
Stojan de Prato
30.09.2009.
u 19:09

Potreslo nas je i užasnulo kad smo čuli da je hrvatsko Ministarstvo okoliša, prostornog planiranja i izgradnje mirni prosvjed u tužbi sudu opisalo "nezakonitim odlaganjem otpada", za što prijeti kazna od 50.000 do 110.000 eura, zbog koje bi organizacija bankrotirala.

Europska Stranka zelenih izrazila je "ozbiljnu zabrinutost zbog zakonskog postupka hrvatskih vlasti protiv miroljubivoga prosvjednog djelovanja Zelene akcije/Prijatelja zemlje Hrvatska, koje bi moglo prisiliti tu organizaciju na zatvaranje".

- Potreslo nas je i užasnulo kad smo čuli da je hrvatsko Ministarstvo okoliša, prostornog planiranja i izgradnje mirni prosvjed u tužbi sudu opisalo "nezakonitim odlaganjem otpada", za što prijeti kazna od 50.000 do 110.000 eura, zbog koje bi organizacija bankrotirala.

U stvarnosti, njezini su djelatnici samo praznim kantama boje, u trajanju od sedam sati, pred zgradom ministarstva oblikovali upitnik.

Zbog toga se raširila sumnja da ministarstvo zapravo namjerava onemogućiti djelovanje najveće i najučinkovitije hrvatske nevladine organizacije - izjavio je suglasnogovornik stranke Philippe Lamberts.

- Posebno nas ljuti činjenica da je moguća kazna mnogo veća od 15.000 eura, s koliko se 2005. godine oglobilo Inu za krajnje visoko zagađenje zraka u Sisku - dodala je suglasnogovornica Urlike Lunacek, naglasivši da će Zeleni od europskog povjerenika za proširenje Ollija Rehna zahtijevati da provjeri krše li takvim ponašanjem hrvatske vlasti sporazume koje su potpisale kao dio pristupnog postupka.

 

Ključne riječi

Komentara 3

BT
bili-tartuf
16:54 02.10.2009.

ma koliko vidimo u Istri, Zeleni su \"lost in space\" sa takovim tatinim-sinovima....

RA
rackizel
19:40 30.09.2009.

Nema to nikave veze s kršenjem sporazuma. To je učinkovita igra nekadšnjih udbaša, kos-ovaca, ozna-e i komunjara na vlasti. Počeli su se vraćati. Drugi mandat im je dao \"krila\". Ukinuli su tzv. vermbalni delikt, ali su ga uspješno ugradili u ostale zakone. Tako se psihički maltertira sve građane, ne samo nevladine udruge. Nezavisno sudstvo? Da, ali od običnog građanina u korist bogatog političara.

RO
romictea
22:35 30.09.2009.

Ali zato Sabor odobrava ulaz GMO hrane u Hrvatsku a GMO JE OTROV za ljudski rod za biljke za stoku. Cudno neko izkazivanje interesa za zastitu pokolisa i zdravlje nacije koju se zeli otrovati. Ulaz GMO mogu odobriti samo KORUMPIRANI IDIOTI. Potrazite knjigu SJEME UNISTENJA F. William Edghal, pa cete jasno vidjeti da iza GMO stoji americka KORUPCIJA koja smisljeno truje i ljude i stoku, prinosi po jedinici povrsine su manji nego sa sadasnjim kulturama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije