Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Popustio pritisak na Hrvatsku u sporu sa Slovenijom
Povratak na članak

Europska unija neće se miješati u arbitražu o granici

Slovenija odluku suda dočekuje s akcijskim planom. I hrvatski ministri dobili upute da se pripreme za donošenje odluke

Komentari 8

KO
Komacero
16:49 24.04.2017.

Najveci problem hrvatske drzave i hrvatskih politicara je da nevole hrvatsku drzavu pa se stece utisak kod stranih politicara lako cemo sa koksarima.Nijedan hr politicar nema kicmu a kamoli da ga generacije pamte i postuju.Mi uvjek ocekujemo pomoc od nekogg drugog i da nam nesto padne sa neba a tako se nevodi drzava i sto je vrhunac ogranicenosti da i uz najbolje dokaze popusimo

VL
DD
ddh
19:03 24.04.2017.

Pojavljuju se komentari kako su i Tudjman i Bozanic krivi radi arbitraze. Te nebuloze pustaju se ili se pisu od administratora Vecernjaka bez obzira, da se tu istina postavlja nakaradno na glavu. Zaboravlja se da su SDP i Racan na brzinu cijelu Savudrijsku valu htjeli pokloniti Slovencima i da je Racan takav sporazum sa Drnovsekom i podpisao. I da ga nije sprijecio Hrvatski Sabor, Savudrijska vala bi bila slovenska. "Veliki" SDP-ovac Komadina je onda trubio na televiziji, kako se sa Slovencima ne smije svadjati radi par kilometara mora, kad Hrvatska ima mora koliko hoce. I tu kasu izdaje sa podpisivanjem sporazuma Racan ./. Drnovsek morala je probaviti Jadranska Kosor i morao je probaviti HDZ. I zato nije cudno da crveni mediji i SDP-ovci sa cijelom klijentelom nepismenih sa Iblerovog trga, sad pocinju i taj problem postavljati kao problem Plenkovica i HDZ-a.To nakaradno podmetanje onih koji su hrvatske interese izdavali i izdaju je slika danasnje Hrvatske. Laz i podmetanje su u medijima svakodnevnica. Razne Severice, Pavicke i Arezine, razni Vlahovi i Novokmeti filaju narod iz dana u dan lazima i pustolovnim konstrukcijama, nebi li tako naudili i drzavi i Vladi i HDZ-u, a nepismeni to gutaju kao vjerodostojno. I tu lezi problem. Ljevicari u Hrvatskoj su najvece zlo za Hrvatsku, koje je Hrvatsku zadesilo od stoljeca sedmog. Ti nosioci govora mrznje, sijanja mrznje i sami puni mrznje prema svemu sto je hrvatsko, su danas zastupljeni od jednog Brenardica, Marasa i Pernara, zastupljeni od lijevih novinara koji medije pune s njihovom mrznjom prema svemu sto je gradjansko, okupirali cijeli javni prostor. Od dvadesetak reportera i urednika informativnog programa HRT-a, su njih 19 komunjare i biraci Bernardica.

VL
DU
Deleted user
23:24 30.04.2017.

Kad če arbitražna odluka biti donešena, bit če to odluka na temelju validnog međunarodnog sporazuma in sa strane eminentnog ad hoc tribunala, koji djeluje na temelju međunarodnog prava - u okviru PCA u Haagu. I zbog toga obavezna za sve stranke: tako za Sloveniju kao i za Hrvatsku. Jer odstupanje Hrvatske od arbitražnog sporazuma proglašeno je u djelomičnoj odluku sa strane tog tribunala (na temelju prvine Kompetenz-Kompetenz), da ta potez Hrvatske nema materialnog temelja u Bečkoj konvenciji. A bez materialnog temelja, samo procesni temelj i ne valja! Hrvatska samovoljna odluka, da se povlači iz arbitražnog sporazuma tako je proglašena invalidnom jer nema materialnog temelja u međunarodnom pravu. Za povlačenje trebao bi bitan razlog, a razlog na kojeg se sklicivala Hrvatska proglašen je nebitnim. Ne mora jedna stranka u postupku sama odločivati što je bitno i što nije - to je na temeljima međunarodnog prava očinio tribunal. I Hrvatska je odluka proglašena neopravdanom. Tako da međunarodno pravno sporazum još valja i za Hrvatsku. I to kako! Pa če tako svi akteri, sve države samo pozvati Hrvatsku da poštuje međunarodno pravo, međunarodne sporazume in odluke međunarodnog priznatog tribunala. Game over!

VL
HO
homofob
17:21 24.04.2017.

Trenutno, ovaj cas je posljednja prilika Zlovencoma pokazati da batina ima dva kraja jer cekati pa reagirati na njihove "nepodopstine" u pocetku najvrucje turisticke sezone ce biti preskupo prebolno za hrvatsku ekonomiju! Danas kreirati katastrofalnu krizu betoniranig prometa u "dezeli" uvodenjem vrlo striktnog prebleda svih vrsta dokumenata na ulazu u Hrvatsku: kao zahtjevati certifikat da motor na hladnjaci radi u dozvoljenim granicama oneciscavanja, posljednji tehnicki pregled prikolice i kamiona pa onda inzistirati da li je ustanova koja je izvrsila pregled ima dozvole za testiranje, slicno primjeniti na osobne aute, mozete li tak zamisliti kaos to primjeniti na zeljeznicki promet? Naravno primjer koji sam naveo zvuci bestijalno zlobno ali medicina da bude ucinkovita mora imati vrlo los okus! Zapadni komsije ce dobiti poruku i nece maltretirai nase goste-turiste kada se budu vracali s ljetovanja I time nanosili ogromnu materijalnu stetu hrvatskoj ekonomiji pokusavajuci Hrvatsku prisiliti na pristati na ustupanje hrvatskog teritorija koje nema veze s medunarodnom zakonitoscu!

VL
DU
Deleted user
17:47 24.04.2017.

Hrvati prave takvu galamu za dva sata čekanja na Bregani, a ništa o tome što se događa naprijed. Na primjer ispred naplatne postaje Lučko kolona je dugačka 10-15 km i čeka se 4-5 sati, često su gužve ispred tunela na primjer ispred Sv. Roka, i opet se čeka novih 4-5 sata, onda opet zbog nestručne izabrane lokacije i vjetra zatvoren Maslenički most, nakon čega slijedi novo čekanje nekoliko sati ili 3-4 sata zaobilaznica... U stvari, nekoliko sati čekaja na slovenskoj granici je irelevantno, jer tek poslije slijede prava „Hrvatska” čekanja i prave nevolje bez vode, WC-ja ... Inače, ovo nije ništa, u Francuskoj, na autocestama također 500 i više kilometarske kolone, i naravno zastoji. Kao turisti, imamo samo dvije opcije, prva je strpljenje, druga, ne idemo u Hrvatsku.

VL
DA
dato
21:45 24.04.2017.

Normalno je , da se EU ne sme miješati u odluku Arbitražnog suda . Odluka suda biti će konačna i obavezna za Hrvatsku , Sloveniju i naravno i EU !

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.