Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Europarlament je 
zrcalo ograničenja parlamentarne demokracije u Hrvatskoj

Njemački europarlamentarci mogu se dijeliti po strankama na brojnim pitanjima, ali kad EP odlučuje o autoindustriji, svi su 
kao jedan

Komentari 5

Avatar noemy-no
noemy-no
17:54 14.04.2014.

Svaki pametan covjek zna da je Evropska unija obicna truffa, masonsko leglo bankstera, skrojena ''ad hoc'' za kapitaliste, Lobbiste i privatne bankijere, dosta pogledati tko posjeduje BCE, i pojedinacno svaku Centralnu Banku, tko su najveci akcionisti i tko dirigira monetarnu politiku. Sve banke su prvivatne, u svim drzavama, komercionalne privatne banke i lobby, drzave ne posjeduju nista, jedine drzave koje posjeduju drzavni kapital u Centralnim Bankama, te i nisu u Evropskoj uniji. Svicarska i Norveska. Svatko moze kontrolirati bez problema sve navedene info, svatko tko se iole razumije u financu i ekonomiju zna o cemu pricam. Dakle evo sta je Evropska unija. Sve ostalo, EU burokracija, EU Parlament, EK, i smjesni izmisljeni zakoni, su price za malu djecu. U Hrvatskoj su gradjani toliko politicki neobrazovani u vezi Evropske unije, da mi se uopce ne da trositi rijeci na njih. Hrvatski ''politicari'' sta sjede u EU Parlamentu nisu vrijedni paznje, ovi se cak ni ne trude da bar glume ozbiljne politicare, vec otvoreno varaju narod, podlo i bezobrazno, posebo Ruza Tomasicka, koja se bezobrazno svrstala na listu pucana, gradjanima u brk, tako da sada nasa drzava jedina nema stranku EU skepticara u EU Parlamentu. Ovu likusu bi trebalo isti cas izbaciti iz Parlamenta i natjerati da vrati novac sta sisa iz drzavnog budzeta, varajuci Hrvatske gradjane.

VL
JM
jezero-matica
17:58 14.04.2014.

Na zalost postajem dosadan u ponavljanju Istine!Ali Istina je izvor svega Dobrog, bez nje jadan nam zivit.Istina>Pravda>Sloboda>Demokracija to su postulati. U Hrvackoj se Istina krije ko zmija noge!Tomislave sve si vidio>prepoznao,cuo>razumio,ali nikako da stvari nazoves pravim imenom.Hrvatsku Poziciju&Opoziciju vode:Partijsko,Udbasko,Spijunske structure(sto to znaci)?Sposobni,Pametni,Neokaljani i Domoljubni Stop,a Podobni i Poslusni napred(iako su brojcano mali)koji drze sve poluge moci u svojim rukama.Nedaju nam da disemo i prohodamo.Dave nas i Istinu>Pravdu>Slobodu>Demokraciju u nama!

VL
CI
cicibela
18:42 14.04.2014.

"EP je jedini meni poznat parlament u svijetu koji ne može pisati i predlagati zakone." ---------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ovo je poanta ciiele priče o EU! Diktaturi ne treba parlament. EP služi samo kao paravan i iluzija o demokraciji. Šačica korporativnih plaćenika koja koja sjedi u EK odlučuje o svemu, donosi zakone i podanicima prosljeđuje direktive. Mala varijacia na istu temu: Ein Volk, ein Reich, ein Führer.

VL
Avatar EU afrodita
EU afrodita
21:44 14.04.2014.

ajde barem su složni u EP-u ako nisu kod kuće...a tko zna tko stvarno sjedi u misterioznoj EK - centru moći

VL
NB
Ne_Bumo_Se_Dali
09:48 15.04.2014.

Pred oko dvije godine gđa Merkel je prvi put izjavila da se EU mora transformirati u federaciju pa su to mnogi dočekali na nož, iako, da se EU transformirala u federaciju pred dvadeset godina, sada vjerojatno ne bi bilo ukrajinskog problema. EU je dugo vremena sirenski zvala europske narode i države da joj se priključe na način da će zadržati svoj suverenitet. Sad se pokazuje da tog suvereniteta nema, ali nema ni Sjedinjenih Europskih Država pa u EU vladaju Komisija i Vijeće, a zapravo europski i ne samo europski kapital nad kojim nema političke kontrole. Rezultat toga je "Indentured Servitude" što je bio način odrađivanja dugova za dolazak u SAD za one koji nisu mogli platiti brodski karte. Tako u primjeru Grčke, umjesto da se proglasi bankrot, Grčka je upala u "debt bondage", dužničko kmetstvo ili ropstvo u kojem se odrađuje i otplaćuje čitav dug. U primjeru Grčke ne odrađuje se čitav dug, nešto se i oprašta, ali je to sve izvan zakona i pravosuđa, vjerovnici, u prvom redu Njemačka sami određuju visinu svoje "velikodušnosti" tj. koliki će dio oprostiti, a koliki će se vraćati. Ono što je jučer izjavio Premijer Milanović, jasno upućuje na to da Hrvatska ide putem Grčke, iako se on osobno pokušava boriti da ne bude tako. Hrvatska je u EU ušla samo zbog toga što je Predsjednik Putin pokazao interes za "region", no umjesto Scile Hrvatska je udarila u Haribdu jer je ulaskom u EU samo potvrđeno i utvrđeno dugogodišnje dužničko ropstvo i to stoga što Hrvatska nije bila sposobna stvoriti Plan B. Zbog svega toga otvoren je prostor Rusiji za restauraciju SSSR-a, pod drugim imenom. Primjer je i Srbija koja već ne znam po koji put upovijesti trpi uvrede i poniženja od Rusije, a posljednje je bilo pozivanje na precedent Kosova u osvajanju Krima. Sve u svemu, Europa se nikad nije oslobodila Turske, koja se urušila iznutra, a sada opet jača, a nije je se oslobodila, jer Hrvatska i Bosna i Hercegovina još održavaju neprirodnu granicu između sebe kao da Turska i Austro-Ugarska još uvijek postoje.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.