Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istočno partnerstvo bez konkretnih rješenja
Povratak na članak

EU Ukrajini ponudio 'strateško strpljenje'


Ukrajina je dobila signal da su joj u budućnosti otvorena vrata EU

Komentari 19

KO
koko31
13:55 23.05.2015.

probudit će se ukrajinci iz evropskog sna i naći se u većim govnima nego prije ko i mi u hrvatskoj

VL
RA
ranko75
14:31 23.05.2015.

Zasto zapadni licemjeri nisu pokazali stratesko strpljenje i na izborima zakonskim putem smjenili ukrainskog predsjednika, a ne pucem uz dijeljenje zapadnjaka pucistima kolaca.Zasto nisu bili strateski strpljivi?

VL
PL
plotto
14:57 23.05.2015.

Odjednom pušu neki drugi vjetrovi.Sad kad je Ukrajina bankrotirala,odjednom vise nije poželjna za ispunjenje raznih obećanja.Bila je dobra dok je bila moneta za potkusurivanje.Nedavno su donijeli zakon o moratoriju na vanjski dug.Ne znam što su Ukrajinci misllii,ali su se jako prevarili.Do Majdana nisu imali puno,ali odsad će imati još puno manje.Nisu valjda mislili da će ih financirati khazarski lopovi,koji su ih došli oplindrat do gola.Kad bi EU dignula vize,u prvom valu bi par milijuna Ukrajinaca došlo u EU.

VL
PL
plotto
14:59 23.05.2015.

EU se mora otarasiti fašiszičke korporacije USA i okrenuti sebi,a prije svega se mora reformirati i odlučivanje iz ruku korumpiranih birokrata vratiti u ruke naroda.U toj i takvoj EU i njenim tijelima neće biti mjesta za propalice tipa Junckera.

VL
AN
anticenzura
14:13 23.05.2015.

Gdje ce ovi? Neka daju gradjanima jesti pametnije im je, nego sto mastaraju o Europskoj uniji. Pa Njemacki ministar vanjskih poslova im je rekao prekjucer da Ukrajina ne treba niti pomisljati o EU za iduce dvije generacije, dok ne stave zemlju na mjesto od poslijedica rata i ekonomske karastrofe. Osim toga EU gradjane jeza hvata na ove. Europljani vole Putina, ne zele da cuju za bandu sa Maidana. Europljani su strasno, strasno alergicni na ove sto barataju s etnijama i sto siju mrznju medju narodima. Pa Ukrajinci su rekli da ce zabraniti narodu njihov maternji jezik, 10 miliona Ruskih gradjana, njih u Europi svi preziru radi toga. Nema sanse da bi njih EU gradjani primili u Europu. U EU se narodi postuju kao braca, naravno ima i sacica fanatika kao i svugdje, ali ih gradjani odmah izoliraju i stave na svoje mjesto. Ovima svakako nije mjseto u EU, gdje zajedno zive 500 miliona gradjana u slozi i miru, ma ne dolazi u obzir. Ovi mlataraju nazi zastavama, Boze sacuvaj, samo nam to jos fali. Sta dalje pliz.

VL
RM
rmd3
14:31 23.05.2015.

Dobro da ste napisali da kako kazete u text..." dat razlog Putinu na agresiju" ili jednostavno receno provocirate Rusa svojim geo političkim širenjem EU-a a onda i NATO a,oćito da provocirate i Ruse pa onda vaši mediji zataškavaju provokacijeu već ih opišu ko agresiju Rusku a joj lažovskih medija.

VL
OK
okvarbudovič
21:36 23.05.2015.

živjela propala ukrajina

VL
OP
opančar
15:41 24.05.2015.

hi, hi, odma sam zaključio iz ovog članka, da se EU ne želi igrat s rusima u ruskom dvorištu, pa bogam nisu ni ludi, ne bih ni ja.

VL
Avatar nekakav
nekakav
07:16 25.05.2015.

a mogli ste malo pisati i o svakodnevnim štrajkovima i prosvjedima u kijevu, recimo... proeuropski ukrajinci,?! ma koji su to? oni s oružjem, koji su ubili 100-ak civila i policajaca na trgu? zbilja, to su prave europske zajedničke vrijednosti. jedandan dio sastanka u rigi je bio zatvoren za javnost. na njemu je unija istočnoj sirotinji dala jasno do znanja da stane sa glupostima, i da budu malo umjereniji u zahtjevima. a sama unija, posebno njezin istočni agresivni dio, je shvatio da se zaletio u napadima na ruse, bez ikakvog povoda i ikakve koristi. unija sama je jako podijeljena po pitanju ukrajine. kao i nato. laprdati o nepromjenjivosti granica silom je krajnje neumjesno i licemjreno, kad dolazi iz usta članica koje su silom promijenile grancie u europi, prvi put nakon 2.svj. rata. onu srpsku. kosovo. presedan? pa jeste presedan. i sad posljedice trebaju kusati oni koji su u tom sudjelovali. krim ce vratio rusiji. nije to nikakva aneksija. o tome ne može pričati jedna austrija, engleska, litva. čiji je glavni grad nekadašnji poljski grad. vilnius. zašto zapad nije strateški bio strpljiv, pa na izborima pustio da janukovič legalno i legitimno izgubi? zašto nitko u americi i zapadnoj europi nije ukrajincima ponudio lakši i mirniji put? nikad ukrajina nije imala proruske predsjednike ni političare. samo su neki bili malo više pragmatičniji. ova sad kamarila je najgora. a unija osjeća posljedice svojih igrica sa rusijom, i slušanja amerike. sankcije štete i jednima i drugima. na stranu što su amerikanci povećali investicije u rusiju. i općenito trgovinu s rusijom. al to u europi se ne smije čuti. kao što ni riječi o stabilnoj rublji. čudno, rusija nije ni gladna, ni gola ni bosa.. a veli obama, da ništ ne proizvode. jedna amerika u svemir ne može dići komarca bez ruskih motora.

VL
HE
hellen3353
20:52 24.05.2015.

sta se mora, mora se, obadvoje ima i da spavate zajedno i da se volite najvise ako je od interesa za narod, zato osmijeh za publiku glumci

VL
Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
13:59 23.05.2015.

Putin je u istoj masonskoj lozi zajedno sa EU politicarima,,,to je mazanje ociju budalama,,,,

VL
ST
Startrack
23:17 23.05.2015.

Ali Plotto sam si se odao. U prvom valu bi vez vize milijuni Ukrajinaca dosli u Eu a niti jedan jedini u Rusiju. Jeli onda bolje u Rusiji il je bolje u EU "iskoristvan od ciobankstera".

VL
HM
Horvat.M
13:49 23.05.2015.

rusi ce za par godina pricati kineski, i stvorice se neki savez rusokineza, tojest bice rusija kao neki (djingis kan) savez , mongolija takoreci, a tada ce i tuska se pridruziti tom savezu, sa druge strane neke drzave bliskog istokaistoka bice uz nato, i pocinje ono sto se zove 3 svijetski

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.