Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povezivanje juga

EU bi mogao financirati pelješki most, ali ne zna se kada i koliko

'peljeski most'
''
20.07.2012.
u 09:07

Iz Komisije su neslužbeno Hrvatima rekli da se može predlagati i most za isključivo automobilski promet poput pelješkog

Pelješki most je od paradigme bahatosti i rastrošnosti postao veliki kohezijski i europski projekt. Tako ga je premijer Zoran Milanović opisao na sjednici Vlade na kojoj je potvrdio da se ozbiljno pregovara o tome da se most sagradi novcem iz fondova EU.

– Prije dosta vremena dao sam naputak ministrima da razgovaraju s Europskom komisijom i da kandidiraju projekt u europske fondove. Hrvatska 400 milijuna eura svojeg novca za most nema i to je jasno svima pa i onima koji dubrovačkom i hrvatskom javnošću manipuliraju godinama, a nisu napravili ništa – kazao je Milanović. No, iz Komisije su u četvrtak priopćili da ne znaju o čemu hrvatska Vlada priča jer, kako kažu, "nikakav prijedlog Vlade nismo dobili".

– Nikakav službeni prijedlog hrvatske Vlade o novim idejama o pelješkom mostu nismo dobili i povjerenik Hahn će sa zanimanjem poslušati što o tome kaže ministrica kad se susretnu u Bruxellesu – rekao je glasnogovornik Komisije Peter Stano. Kako neslužbeno doznajemo, hrvatski su diplomati dosad u kontaktima s Komisijom samo provjeravali može li se iz fondova financirati pelješki most jer su prijašnjih godina ti fondovi preferirali željezničku infrastrukturu. Iz Komisije su neslužbeno Hrvatima rekli da se može predlagati i most za isključivo automobilski promet poput pelješkog. U Hrvatskoj su to shvatili kao "dobar signal", ali taj je signal toliko neslužben i načelan da ne mora ništa značiti.

U ponedjeljak ministrica Pusić u Bruxellesu ima sastanak s povjerenikom za regionalni razvoj Hahnom i tek će tada dodatno provjeriti koji bi mogao biti najraniji rok za kandidiranje projekta mosta za europske fondove, kada bi EU uopće mogao donijeti odluku o financiranju i koliki bi bio njegov udio. Prema pravilima, maksimalni udio EU može biti 85 posto, ali puno je projekata gdje je taj udio znatno manji.–  Ja dajem obećanje da će Dubrovnik i primorje biti povezani neprekinutom vezom bilo mostom ili koridorom – izjavio je u četvrtak premijer Milanović.

Komentara 29

CV
crna vrana
09:12 20.07.2012.

Ja dajem obećanje da će Dubrovnik i primorje biti povezan neprekinutom vezom bilo mostom ili koridorom - izjavio je u četvrtak premijer Milanović. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Još jedno predizborno obećanje za lokalne izbore. Ludom radovanje. Notirat ćemo ga kao aneka Plana 21.

PI
piranha
09:16 20.07.2012.

Rješenje je u Hrvatskoj republici Herceg Bosni.Jadnici još niste shvatili niti naučili.Lažni Šeik u Neumu a Ibro i Mustafa mu kažu Neum je većinski Muslimanski,a on je NAJHRVATSKIJI grad na svijetu.99% stanovnici Hrvati.Muslimani 0,00001%.Samo ga je Dube Šujica skužila i rekla da takvih kroz Dubrovnik kroz godinu prođe na tisuće.Bravo Dube.

UK
Ugo Kajvez
09:10 20.07.2012.

Kak ne, priče za djecu, ....................... mudraci koji ste ovu priču izmislili jeste pogledali gospodarsko stanje i blagajnu EU-a u zadnje vrijeme?? ............ Raspada im se njihova EU od financijske krize a vi o bajkama za slijepce .........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije