Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nielsen odgovara Lovrinoviću:
Povratak na članak

Ako HNB ne ostane neovisna, pozvat ću ulagače da se povuku iz Hrvatske

Ako se Hrvatska odluči napustiti nezavisnu monetarnu politiku, savjetovat ću ulagačima da povuku ili zaustave ulaganje

Komentari 9

Avatar medo1968
medo1968
23:29 19.01.2016.

Ovako ja gledam na to: 1) Nielsen je jedan od sposobnijih analitičara. Ne bi bio na toj poziciji da nije. On radi u interesu svoje tvrtke i visoki prinosi koje banka dobiva iz RH su njegov interes, podosta suprotan našem.. Stabilna RH nam je zajednički interes. 2) Politika tečaja, odnosno, sam tečaj kn/EUR, može biti ovakav ili onakav. Kakav tečaj najbolje odgovara hrvatskim građanima, rastu gospodarstva i zaposlenosti, još nitko nije dokazao i takvu analizu prvo treba napraviti. Osobno smatram da je niži tečaj bolji za rast i zapošljavanje, pa bi podržao puzajuću devalvacija kune koja sigurno ne odgovara uvoznicima, ali odgovara izvoznicima i proizvođačima koje treba stvarati jer ih je dosadašnja politika (ali i tržište, opravdano) uništilo. 3) Drugi stup. Sredstva na osobnom računu člana mirovinskog fonda njegova su osobna imovina! Halo, svako raspolaganje mojom imovinom je brutalna konfiskacija tipična za tiraniju ... ili brak, ali tamo je barem uz moj pristanak :-)

VL
ZN
znamistinu
16:48 10.05.2018.

Unicredit kao i sve druge bane zele i dalje da oljackaju po hrvatskoj i naravno da im ne pasu reforme ili zavisna HNB. Dok god je HNB neovisna dotle banke mogu da potplacuju guvernere koji ce kreirati politiku koja njima valja. Dotucni nije investitor on je bankar i n emoze pozvati van investitore iz RH jer ih niti nema! On moze da povuce svoju banku a tim bolje za nas jer bismo dobili prostor da osnujemo domacu banku kao sto to imaju sve jake zemlje. ovi zapadnjaci su svi dubrad jer samo su nastetili RH guraju nam svoje politike i proizvode a nikada ne bi kupili nas proizvod ili dopeljali proizvodnju kod nas! Nije istina da smo skupi jos uviejk je radnik u RH bar 50% jeftiniji nego u italiji ili Njemackoj i tko je dosao? Nitko. Jer cuvaju svoja radna mjesta i tu se prijete. Ja bi ovo smece istjerala ionako iz RH. HNB do sada nije napravila niti jendu dobru mjeru za RH ali je za Svjetsku banku i ostale krvopije iz bankarskog svijeta....vidi ti kako se on prijeti

VL
Avatar vodomar
vodomar
19:56 19.01.2016.

Vidjet ćemo kakvu će politiku nova Vlada voditi i kakve će to rezultate polučiti. I sositi odgovornost, nadam se.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.