Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oštro na seriju

Erdogan o ''Sulejmanu'': Mi ne poznajemo takvog sultana

Erdogan (1)
AFP/Pixsell
26.11.2012.
u 15:52

Turski je premijer u govoru u provinciji Afyon na zapadu Turske kritizirao seriju koja se prikazuje i kod nas rekavši da iskrivljava povijesne činjenice

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan izrekao je oštre primjedbe na račun serije ''Sulejman Veličanstveni'' koja se prikazuje i kod nas, optužujući je da iskrivljava povijesne činjenice, donosi Today's Zaman.

U govoru u provinciji Afyon na zapadu Turske u nedjelju kritizirao je one koji dovode u pitanje proaktivnu vanjsku politiku vlade.

– Oni pitaju "zašto se bavimo poslovima u Iraku, Siriji i Gazi". Mi pokazujemo interes za bilo što što je povezano s našim precima. Oni poznaju naše očeve i pretke preko serije Sulejman Veličanstveni, ali mi ne poznajemo takvog Sulejmana. On je proveo 30 godina jašući na konju. To bi trebalo biti dobro poznato – kazao je Erdogan kritizirajući nevažan sadržaj u seriji.

Kazao je da osuđuje redatelja serije i vlasnika kanala koji emitira seriju. Napomenuo je da je njegova vlada izdala upozorenje seriji i kazao da mora postojati pravno rješenje za one koji se izruguju vrijednostima ljudi.

>> Turski premijer Erdogan: Izrael je teroristička država

Komentara 31

KR
krstina
16:32 26.11.2012.

Nije nikakvo čudo da jedan političar reagira na takav način. Političari ne priznaju pravo da umjetnici mogu iskorištavati svoju slobodu za kreiranje umjetničkog djela. Iako tv serija može i odstupati od kriterija umjetničkog stvaranja, ipak treba prihvatiti da se takvoo stvaranje smatra umjetničkim. Predsjednik postupa upravo onako, kako su onomad postupali i neki naši vodeći političari. Sjetimo se "Prosjaka i sinova", koji su godinama čamili u bunkeru zbog političkih aluzija, koje su evidentno bile trn u oku politike onoga doba. Neovisno od toga, kao i činjenice, da je često "izigrana" povijesna istina, ovakva djela su doprinos popularizaciji turske kulture i njezinog približavanja ovim prostorima, koji su nekada bili značajno međusobno povijesno povezani.

PA
pancake
16:32 26.11.2012.

pa tvorci ove sapunice upozorili su da se nisu držali povijesnih činjenica, već da su išli snimati sapunicu

DZ
dzukaficuka
13:30 27.11.2012.

Pa ja kazem mojoj Punici ne to gledati .Gledaj kao ja Stipe u Gostima.Vidis ja sam bijo u pravu kad Erdogan ga ne pamti kako bi ja logicno.(ima problema sa potencijom i njegova Fata oda umotana sad znamo zasto)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije