Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'tekuće zlato'

Ekstra djevičansko maslinovo ulje Cres dobilo oznaku izvornosti

maslinovo ulje,cres,vesna pusic (1)
Foto: Walter Salković
1/3
27.04.2013.
u 14:37

Creska udruga Ulika prije pet godina započela je proceduru za ishodovanje certifikata koji jamči izuzetnu kvalitetu ulja i nadzor nad proizvodnjom od "stabla do boce"

Ekstra djevičansko maslinovo ulje Poljoprivredne zadruge Cres prvo je i zasad jedino u Hrvatskoj s oznakom izvornosti i može koristiti naziv Ekstra djevičansko maslinovo ulje Cres. Uručenje certifikata upriličeno je danas u uljari Poljoprivredne zadruge u Cresu , a čast da zalijepe prve oznake koje potvrđuju izvornost ulja iz creskih maslinika imale su prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić i pomoćnica ministra poljoprivrede Davorka Hajduković.

Creska udruga Ulika prije pet godina započela je proceduru za ishodovanje certifikata koji jamči izuzetnu kvalitetu ulja i nadzor nad proizvodnjom od \"stabla do boce\" pa je jučerašnja dodjela certifikata bila za creske maslinare još jedna potvrda njihova truda i kvalitete autohtnog proizvoda koji je i dosad bio mnogo puta nagrađivan.

Ekstra djevičansko maslinovo ulje Cres u tamošnjoj poljoprivrednoj zadruzi proizvode preradom svježih maslina autohtone sorte Simjaca (slivnjača) i lokalne sorte Plominka uzgojenih i ubranih na tradicionalan način. Nakon istarskog pršuta i varaždinskog zelja \"tekuće zlato\" s Cresa treći je hrvatski autohtoni proizvod u Upisniku oznaka izvornosti Ministarstva poljoprivrede.

>>Maslina – kraljica Mediterana, hraniteljica i simbol mira

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije