Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osijek

Pet žena stradalo u eksploziji u bivšoj tvornici žigica, dvije kritično

eksplozija, tvornica žigica (1)
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/9
28.05.2011.
u 08:49

U eksploziji u nekadašnjoj tvornici žigica Drava u Osijeku ozlijeđeno je pet osoba.

U eksploziji koja se u subotu oko 6.30 sati dogodila u bivšoj tvornici žigica Drava u Reisnerovoj ulici u Osijeku stradalo je pet žena, od kojih dvije teško. Kako doznajemo ženi (34) će najvjerojatnije morati amputirati nogu. Liječnici se na Traumatologiji osječkog KBC-a bore za njezin život. Druga žena u dobi od 50 godina, u eksploziji je zadobila teške ozljede prsišta.

U bivšoj tvornici, u trenutku eksplozije bilo je 10 osoba koje su završavale spremanje. Srećom, pet ih je prošlo bez ogrebotina. Žene u bolnici koje su podvrgnute hitnoj operaciji, posjetio je i osječko-baranjski župan dr. Vladimir Šišljagić, inače i sam kirurg-traumatolog koji je s gradonačelnikom Osijeka Krešimirom Bubalom odmah po dojavi stigao na mjesto stradanja.

Kako su nam kazali, nisu ni znali da još ima nekih događanja u staroj zgradi. Što se točno dogodilo i zašto je došlo do eksplozije, trebali bi odgovoriti stručnjaci Centra za vještačenje Ivan Vučetić iz Zagreba. 

Uz plastiku, inače, ondje se skladištila i staklena vuna, stare žigice i sumpor.

Komentara 25

BR
brainiac
21:41 28.05.2011.

Postoji li u ovoj drzavi neka inspekcija pa da kontrolira sigurnosne standarde u tvornicama? Tko ce za ovo odgovarati? Bas me zanima tko je vlasnik tvornice i po kojoj \'zasluzi\' ju je dobio?

OB
-obrisani-
09:22 28.05.2011.

Sjecam se da smo kao djeca skupljali slicice sa kutija zigica proizvedenih u toj tvornici u Osijeku. Tu je bilo svega i svacega, a najvise fantasticnih slicica zivotinja. Vrlo romanticno,.....gdje toga ima danas?

LA
lazarusledd
12:09 28.05.2011.

sad bar znamo da rade

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije