Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika šteta

Eksplodirala bomba u uredu grčkih radikala iz Zlatne zore

\'rucna bomba\'
Arhivska fotografija
04.12.2012.
u 07:29

U lokalnom uredu grčke radikalno desničarske stranke Zlatne zore eksplodirala je bomba. Izazvala je veliku štetu, ali ozlijeđenih nije bilo

U lokalnom uredu grčke radikalno desničarske stranke Zlatne zore eksplodirala je bomba. Izazvala je veliku štetu, ali ozlijeđenih nije bilo, piše Reuters.

Bomba je jučer eksplodirala u predgrađu Atene Aspropirgos. – Bila je to snažna eksplozija koja je izazvala veliku štetu – kazao je lokalni policijski dužnosnik za Reuters.

Zbog sličnosti s nacistima traži se zabrana stranke

Na valu nezadovoljstva javnosti štednjom, korumpiranim političarima i ilegalnom imigracijom Zlatna zora je od potpuno marginalne stranke postala treća po snazi u državi.

Anketa provedena u listopadu pokazala je da Zlatnu zoru podržava 14 posto glasača, dok su u lipnju imali potporu od 7 posto. Neki grčki analitičari i političari smatraju da stranku treba staviti izvan zakona jer im retorika i oznake podsjećaju na nacističku stranku i grčku vojnu huntu.

S druge strane, stranka odbacuje takvu povezanost.

>>VIDEO Ilegalni imigranti u Grčkoj strahuju od ekstremista

Ključne riječi

Komentara 4

GO
gologuz
08:24 04.12.2012.

Čudan nadnaslov.

MR
mravac8
09:01 04.12.2012.

Očekivano je da desnica, naročito radikalna desnica raste u krizama. To se dobro zna i planira, s time se računa. Zato grčki kapitalisti, recimo brodovlasnici ,mogu mirno spavati. Grčke mase ne vide tko im je kriv za siromaštvo. Napadaju oneone najslabije, one koji im nisu ništa ni krivi ni dužni. Divan je taj nacionalizam, da ga nema trebalo bi ga izmisliti (hmmmmm .....), izvrsna je amortizacija za udarce, još bolje skreće pažnju na nevažno.

JK
Jadanka.Kozor
09:10 04.12.2012.

Ma ljudi, to je ZLATNA ZORA najavila SUNCANI DAN

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije