Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slobodni vikend

Ekskluzivno: Norac nadzire radove na novoj kući u Biogradu

norac (1)
Foto: Filip Brala/Pixsell
1/5
19.06.2010.
u 20:47

Zemljište mu je darovano 1999. odlukom biogradskog Poglavarstva zbog zasluga u Domovinskom ratu. U blizini, u Pakoštanima, gradi i Ante Gotovina

Umirovljeni general Mirko Norac ima namjeru, nakon izlaska iz zatvora, skrasiti se u Biogradu. U biogradskom predjelu Kumenat general gradi vilu, a danas je, nakon što je iz zatvora u Glini izašao na slobodni vikend, i sam posjetio gradilište.

Norac se uvjerio kako napreduju radovi na vili koja bi trebala biti gotova za svega nekoliko dana. Kuća veličine oko 300 metara četvornih na parceli od 400 kvadrata počela je nicati, kako smo doznali, lani u studenom, a preostalo je samo popločavanje okućnice.

I prijatelji nosili materijal

Kuća ima prizemlje i dvije etaže. Nalazi se u predjelu okruženom uglavnom novogradnjom. Zemljište je, kako je potvrdio biogradski gradonačelnik Ivan Knez, Norac dobio 1999. godine odlukom Poglavarstva.

Javio se na natječaj, a obrazloženjem zasluga u Domovinskom ratu, odlukom Poglavarstva, zemljište mu je, kako se tvrdi, darovano.

– Koliko sam upoznat, tu je sve čisto i svi su doprinosi plaćeni – rekao je Knez.

Za gradnju se prije osam mjeseci odlučio njegov otac Ante koji je, kako nam je rečeno, uredno platio doprinose. Za sva je davanja obitelj Norac navodno platila oko 300.000 kuna. Gradnju objekta financira, kako doznajemo, otac Ante, a dijelom su pomagali i njegovi prijatelji. U gradnji kuće pomaže mu i umirovljeni pukovnik HV-a Darko Banić.

– Mnogi prijatelji došli su i donijeli dio materijala. Oko 150 ljudi ponudilo je pomoć. Drago mi je da će, osim na sinjskom području, general i njegova obitelj živjeti i kod nas u Biogradu – tvrdi Banić.

Norac je u pritvoru od 2001., a prema optužnici za zločine nad civilima u Gospiću, osuđen je 2004. na 12 godina.

U blizini Gotovine

Prema optužnici za zločine u Medačkom džepu, osuđen je na još sedam godina, što je kasnije Vrhovni sud smanjio za godinu dana. Norac se tijekom izlazaka na slobodne vikende upoznao i sa suprugom, s kojom je dobio dijete. Norčeva kuća nalazi se samo nekoliko kilometara od Pakoštana, gdje se već gotovo deset godina gradi kuća generala Ante Gotovine.

Njegova kuća u Pakoštanima s ceste izgleda kao da je uređena, no njegovi prijatelji, koji su i inicirali gradnju, tvrde da je u kući uređen samo jedan apartman. Točna kvadratura kuće nije nam poznata, no kuća na dvije etaže šira je i vjerojatno za stotinjak kvadrata površinom veća od kuće generala Mirka Norca.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije