Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
monitoring

EK poziva RH da razjasni odluku o privatizaciji brodogradilišta

'za dalmaciju...07.02.2010. rijeka....brodogradiliste 3 maj Photo: Goran Kovacic/PIXSELL'
'Goran Kovacic/PIXSELL'
Autori: sve, tk/VLM
23.03.2012.
u 20:06

EK poručuje da "pozdravlja odluku o privatizaciji Brodosplita te da vjeruje hrvatskim vlastima..."

Europska komisija pozvala je hrvatske vlasti na sastanak u Bruxelles da razjasne svoju odluku o privatizaciji brodogradilišta donesenu u četvrtak na sjednici Vlade te da im izloži sljedeće korake koje namjeravaju poduzeti, kažu iz EK. Pitanje restrukturiranje brodogradilišta pod posebnim je povećalom EK te jedna od glavnih – i najtežih – točaka monitoringa.

– Hrvatska Vlada treba što prije razriješiti pitanje restrukturiranja kako bi se poštovalo ono što je potpisano u pristupnom ugovoru – poručio je šef delegacije EU u Zagrebu Paul Vandoren.

Iz EK, kao i od veleposlanika Vandorena doznajemo kako "je EK pozdravio odluku o privatizaciji Brodosplita te da EK vjeruje hrvatskim vlastima kako ugovor o privatizaciji u potpunosti sadrži plan restrukturiranja koji je odobrila hrvatska Agencija za tržišno natjecanje te Europske komisija".

– Čim dobijemo ugovor, detaljno ćemo ga proučiti i o njemu razgovarati s hrvatskim vlastima – kažu iz EK.

– Komisija je u detalj upoznata s planovima Vlade i s programom i za Brodosplit i za Kraljevicu te za činjenicu da se ostavlja Vladi 90 dana da definira program za Brodotrogir i 3. maj. Tu ne očekujem nikakvih problema. To je tema koja je trebala biti riješena 2006., rađene su i plaćene studije 2006. o tome kako riješiti, međutim, ništa nije napravljeno, a sada se mora – kazala je u petak u Bruxellesu ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić.

Komentara 29

BB
brle brkić
07:26 24.03.2012.

Možes mislit jedna komisija dirigira sa suverenom državom,tko je tu lud a tko pametan.

JA
jamanuša
20:36 23.03.2012.

EK vjeruje Hrvatskim vlastima neka im neko vjeruje.

Avatar puky
puky
22:47 23.03.2012.

... EK vjeruje komunistima ali ih pozivaju \"da im razjasne\" ?!?! ... drveno željezo ? ... tako izgleda ... strava ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije