Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova kritika

EK: Politička imenovanja najveći su problem u Hrvatskoj

sjednica vlade, vlada (1)
Patrik Macek/PIXSELL
28.03.2012.
u 12:42

Nisu zadovoljni ni zbog biračkih popisa, prijedloga zakona o policiji, zaostataka na sudovima...

Brodogradilišta i politička imenovanja posebno u javnim tvrtkama najveći su problemi koje Europska komisija ocjenjuje u odnosima s RH u ovom trenutku, doznajemo od visokog izvora bliskog Bruxellesu.

Također doznajemo da imaju primjedbe i na poglavlje 23, posebno na nesređene biračke popise, prijedlog zakona o policiji, zaostatke na sudovima i neprocesuiranje ratnih zločina.

HRT navodi da Bruxelles najproblematičnijim smatra imenovanja ministara Radimira Čačića i Slavka Linića u nadzorni odbor Ine te da će u izvješću upozoriti i na činjenicu da porez za pružanje usluga u mobilnim mrežama nije u skladu s europskim zakonima.

Kritizirane su i brojne zapreke koje stranim ulagačima onemogućuju investiranje na hrvatskom tržištu, no unatoč tome, izvor navodi da će ton izvješća o spremnosti Hrvatske za ulazak u EU biti pozitivan.

 

 

Komentara 99

ZX
zark x
17:04 28.03.2012.

Nas Josipovic svira glasovir bolje nego i jedan politicar u EU. Pa o cemu ti ljudi pricaju.?

VE
velikazmija
17:28 28.03.2012.

ma zamislite što king king jadikuje šamari su nepravedni----------

VE
velikazmija
18:43 28.03.2012.

tkozna- usprotivio sa dragom vođi a to je grijeh --

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije