Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
komentar

Ejup Ganić: Srbija nastavlja agresiju na Bosnu i Hercegovinu

ejup
19.01.2012.
u 14:23

Tužiteljstvu Srbije poručio bih neka poštuje suverenitet Bosne i Hercegovine i uvažava njene institucije, poručio je Ejup Ganić.

U intervjuu beogradskom S portalu član ratnog Predsjedništva BiH Ejup Ganić rekao je da Srbija mora poštovati suverenitet BiH. Izjavio je to komentirajući najavu srpskog tužiteljstva za ratne zločine kako oni nastavljaju istragu o događaju u Dobrovoljačkoj ulici u svibnju 1992. kada su poginuli pripadnici JNA na povlačenju iz Sarajeva iako je Tužiteljstvo BiH obustavilo postupak u ovom slučaju.

– Trebaju znati pročitati tu odluku. Odluke se poštuju, a ne komentiraju. Tužiteljstvu Srbije poručio bih neka poštuje suverenitet države Bosne i Hercegovine i uvažava njene institucije. U protivnom držimo da se agresija Srbije na BiH nastavlja – rekao je Ganić dodajući kako nije točno da je tada poginulo 40 vojnika, kako tvrde neki izvori u Srbiji.

– Dobrovoljačka nije bila velika bitka. Tamo je poginulo pet-šest ljudi. To je politički događaj jer je tog dana Milošević pripremio zavjeru za bosansku vladu koja bi onda pristala ići s njim. Taj se dan zato smatra danom kraha Velike Srbije, a mislim da će i u srpskoj povijesti tako biti zabilježen. To je dan kad je Bosna spašena – objasnio je Ganić i dodao da je u postupku protiv njega u Londonu u vezi s ovim slučajem Srbija krivotvorila neke podatke.

– Zamjenik tužitelja za ratne zločine Milan Petrović pokušao je podmetnuti dokument koji ne postoji. Zbog toga je sud donio odluku da je Srbija zloupotrijebila britanski sustav. To je prvi put da jedna država laže na međunarodnom sudu. Beograd nastoji Dobrovoljačkom ulicom pomaknuti početak rata u BiH. Dobrovoljačka se dogodila 3. svibnja 1992. Do tada JNA napreduje s dragovoljcima s kojima je očistila istočnu Bosnu. Sada to pokušavaju revidirati – kaže Ganić.

Zanimljivo je mišljenje majke časnika JNA poginulog u Dobrovoljačkoj Senije Kastrati. – Za mene su to sve stresovi. Naše tužiteljstvo ne bi smjelo dopustiti da oni u Sarajevu rade po svome – rekla je ona.

Ključne riječi

Komentara 25

OB
-obrisani-
14:43 19.01.2012.

Od kad to poraženi agresori sude pobjednicima ? Ko ste vi bre ?

Avatar Idler 3
Idler 3
15:26 19.01.2012.

Srbija je navikla svima u okružju držat predavanja, miješat se u tuđe stvari....il pojednostavljeno - zabadat nos gdje im ni mjesto !!!

AU
auslender7
09:37 21.01.2012.

:-) Ganči.....nebrini,nećeš se izvući

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije