Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
završna riječ

Egipatski tužitelj za Mubaraka zatražio smrtnu kaznu

hosni mubarak
Foto: AFP/PIXSELL
1/4
20.02.2012.
u 22:11

Ne radi se o ubojstvu jednog, deset ili dvadeset civila, nego o čitavom narodu – istaknuo je tužitelj

Mustafa Sulejman, glavni tužitelj na suđenju Hosniju Mubaraku u ponedjeljak je u završnoj riječi zatražio smrtnu kaznu za bivšeg egipatskog vođu zbog prošlogodišnjeg ubojstva prosvjednika koji su tražili njegovu ostavku, prenosi AP.

– Ne radi se o ubojstvu jednog, deset ili dvadeset civila, nego o čitavom narodu – istaknuo je između ostalog Sulejman u završnoj riječi. Tužiteljev govor odvjetnici žrtava pozdravili su pljeskom.

Prema procjenama egipatske vlade oko 850 ljudi ubijeno je u demonstracijama u siječnju i veljači prošle godine. Za Mubaraka, koji je zemljom vladao gotovo 30 godina, Sulejman je rekao da je "očito da je odobrio uporabu oružja protiv demonstranata koji su u mirnom prosvjedu tražili njegovu ostavku."

Suđenje bivšem egipatskom vođi počelo je u kolovozu prošle godine. Mubarakova obrana završne riječi trebala bi iznijeti u srijedu, kada bi i predsjedavajući sudac trebao objaviti datum za donošenje presude.

Sulejman je osim za Mubaraka, maksimalnu kaznu zatražio i za petoricu suoptuženih, uključujući i bivšeg ministra unutarnjih poslova.

Komentara 4

RO
rogstrug
22:45 20.02.2012.

Smrtna kazna je najbolje rešenje...i primjer svim vlastodržcima što ih na kraju čeka ....

IC
ice12
23:01 20.02.2012.

Smrtna kazna za vec mrtva covjeka, smijesno

OB
-obrisani-
23:07 20.02.2012.

Ja bi mu dao da prenese Keopsovu piramidu dva metra dalje, kamen po kamen, e onda neka umre.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije