Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Egipatski klerik želi zabraniti nošenje nikaba

nikab
Reuters
05.10.2009.
u 17:18

Nošenje nikaba rašireno je među pristalicama radikalnog islama, a rasprave o njegovu nošenju aktualizirane su proteklog tjedna kada je Sheikh Tantawi posjetio žensku školu u Kairu i zamolio jednu djevojčicu da skine svoj nikab.

Jedan od najviših muslimanskih dužnosnika u Egiptu Sheikh Mohamed Tantawi rekao je da će izdati religijski proglas protiv rastućeg trenda nošenja nikaba, velova koji u potpunosti pokrivaju žensko tijelo.

Tantawi koji obnaša funkciju dekana Sveučilišta u al-Azharu tvrdi da nikabi i islam "ne idu ruku pod ruku".

- Broj žena koje nose nikab sve je veći, ali moram reći da potpuno pokrivanje lica nema nikakve veze s islamskom tradicijom - tvrdi Tantawi.

Nošenje nikaba rašireno je među pristalicama radikalnog islama, a rasprave o njegovu nošenju aktualizirane su proteklog tjedna kada je Sheikh Tantawi posjetio žensku školu u Kairu i zamolio jednu djevojčicu da skine svoj nikab.

Tantawi se iznenadio što jedna mlada djevojka nosi nikab, a ona ga je u nevjerici gledala dok joj je objašnjavao da nikabi nisu nikakva islamska tradicija i da nemaju veze ni s religijom ni s Kuranom.

 

Ključne riječi

Komentara 19

Avatar sebastian
sebastian
03:45 06.10.2009.

Neka im bude, netrebaju uopce van izlaziti, kameno doba, dobro je sto imamo fasnik !!!!

PE
pejickat
07:56 07.10.2009.

Kao sto sam vec rekao moj svjetonazor je vrlo liberalan i nisam opterecen vjerskim normama , to neznaci da nisam vjernik , ali neidem u cekvu dva puta na dan, pomolim se navece prije spavanj , i mislim da je to dovoljno , a ako nije onda sam grijesnik . Kriz ili polumjesec svejedno je svaki od njih je simbol vjere , ali je cinjenica da vi muslimani u zapadnim zemljama hoce uvesti skidanje kriza u javnim ustanovama iako je to ustaljena tradicija vec stoljecima , muslimani traze maksimalnu fleksibilnost od krscana , ali sami nemaju niti malo tolerancije, pogledaj samo, Emirate. Ako jedan krscanin spava sa muslimankom oboje su automatski po zakonu osudjeni na smrt , ili ako jedan musliman predje na krscanstvo , automatizirana je smrtna presuda. To je grijeh ili uvrijeda, ali kad ti isti muslimani zene djevojcice sa 8 ili 10 godina i siluju ih ti isti pedofilski idioti tu vjera i zakoni ne ulaze u te odnose. Sada ti meni reci da to nije instrumentalizirana politicka diktatura vjere. Sto se tice cionista ili bin ladena , ni jedne ni druge ne simpatiziram , a ubojstvo je ubojstvo , ja niti jednu takvu radnju ne opravdavam , ali ti si toliko zarazen mrznjom da ubojstvo od nekoliko tisuca ljudi nazivas djecijom igrom. Svaka ti cast , ali o tvom moralu i ljudskim vrijednostima ostavimo Alahu da ti sudi , ja to necu ni komentirati.

ZE
zekinho
18:45 05.10.2009.

kakvi likovi...najbolje onda nek ni nemaju žene..nek budu pederi svi...šta će im ovakve kad ništa ni ne vide,ne uživaju u pogledu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije