Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
proslava u kninu

Džakula: Oluja će biti legitimna kada budu priznate sve žrtve

veljko džakula (1)
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
1/3
05.08.2012.
u 13:55

Na upit hoće li dati ispriku za zločine srpske vojske nad Hrvatima u Domovinskom ratu Džakula je rekao: Ispriku je dao onaj koji je bio odgovoran za to, a to je bio Milan Babić.

Poruka mog dolaksa na obilježavanje Oluje je simbolična i poruka je da odamo počast svim poginulima i svim žrtvama koje su se dogodile u Oluji - rekao je Veljko Džakula koji se na kninskom trgu pojavio tik prije početka postroja hrvatskih branitelja, vojske i policije ispred središnjeg kninskog trga.

>>Karamarko o Džakuli: Nije on taj koji bi trebao prenositi isprike

Na kninski trg je došao praćen velikim osiguranjem. Bio je smješten između drugog i trećeg reda gotovo odmah iza kninske gradonačelnice Josipe Rimac. Nakon pozdravnih govora predsjednika i premijera RH okružen osiguranjem Veljko Đakula je velikom brzinom ispraćen s kninskog trga. No, gotovo u trku dao je nekoliko izjava na više novinarskih pitanja.

- Bilo je i drugih žrtava u Oluji koje također očekuju da ih se prizna. Legitimet akcije Oluje će biti velik koliko vama toliko i drugima kada sve žrtve dobiju svoj pravi pijetet i kada se o svima njima bude progovorilo. One to očekuju i tada će imati legitimitet - rekao je Džakula i na upit hoće li dati ispriku za zločine srpske vojske nad Hrvatima u Domovinskom ratu rekao:

- Ispriku je dao onaj koji je bio odgovoran za to, a to je bio Milan Babić. U Kninu nisam imao nikakve neugodnosti iako ja mislim da su mnogi bili nespremeni za moj korak i sa srpske i sa hrvatske strane. No, do njega je trebalo doći jer smo mi stoljećima živjeli zajedno i živjet ćemo opet bez obzira na strahote koje su se dogodile. Za sve žrtve uvijek je mala riječ isprike i one daleko više zaslužuju od samih riječi - rekao je Džakula dodajući kako on nikada nije osuđen u Hrvatskoj niti da je bio agresor.

Trku novinara za Veljkom Džakulom glasno i ogorčeno je prokomenitrao jedan hrvatski branitelj.

- Sve vas može biti sram što vam je više stalo do toga što će reći Džakula od toga što imaju za reći i kako je hrvatskim braniteljima.

Podsjetimo, zbog dolaska Veljka Đakule neke braniteljske udruge su najavljivale i spuštanje hrvatske zastave na pola koplja.

Ključne riječi

Komentara 159

SN
snjezni
14:44 05.08.2012.

Lijepo je vidjeti crvenu svitu kako se klanja Hrvatskoj! Lijep je taj dan Oluje.

JA
jalnus
17:10 05.08.2012.

Kae ustase? Radite i nedjeljom? Nije li to protiv nauka katolicke crkve, majke svih hrvata?

Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
14:44 05.08.2012.

Da....onal ludi Milan Babić je priznao mnogo toga...što jedni ovdje uporno žele pobijati.Srpska posla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije