Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čelnik SDF-a

Džakula: Nitko ne prihvaća odgovornost za vlastite zločine

veljko džakula (1)
Duško Jaramaz/Pixsell
07.08.2012.
u 10:14

Džakula je izjavio i da nije želio ni mogao odbiti poziv predsjednika Ive Josipovića čije su, kako kaže, želje da se odnosi Hrvata i Srba stvarno i opipljivo poprave

– Bio sam svjestan da će moj odlazak u Knin dovesti do burnih reakcija sa svih strana. Svi se drže svojih pozicija da su bili u pravu, da su žrtve, da su se branili, da su samo oni drugi počinili zločine. Nitko ne prihvaća odgovornost za vlastite zločine. Nitko ne pruža ruku pomirenja niti pokreće procese za vlastito suočavanje s prošlošću i preispitivanje zločina – izjavio je predsjednik Srpskog demokratskog foruma Veljko Džakula u svom intervju beogradskoj Politici.

Džakula je izjavio i da nije želio ni mogao odbiti poziv predsjednika Ive Josipovića čije su, kako kaže, želje da se odnosi Hrvata i Srba stvarno i opipljivo poprave.

– Zbog isključivog stava jednih i drugih normalno je da svaki potez k normalizaciji odnosa ne bude dobro prihvaćen u javnosti. Takvi pionirski potezi uvijek nailaze na nerazumijevanje masa, ali bolja budućnost nas i naše djece ne može čekati da slijepi progledaju – kazao je Džakula na pitanje kako komentira osudu udruga srpskih izbjeglica svog posjeta obilježavanju Oluje.

>>Džakula: Oluja će biti legitimna kada budu priznate sve žrtve

 

Komentara 266

LI
Libela
16:14 07.08.2012.

Zagreb6 - Pravo na samoodređenje nemaju nacionalne manjine, niti je ono zajamčeno rubnim dijeovima nekog naroda. K tome RSK je stvorena na teritoriju kakav nikad u povijesti nije postojao, s jedva 52%-tnom srpskom većinom, a odcijepila se od RH jednonacionalnim referendumom.

LI
Libela
16:16 07.08.2012.

Stipo Li - Počinjem sumnjati u tvoju inteligenciju. Sad imaš sve na tanjuru. Lijepo ti piše koja prava daje helsinki a ti baljezgaš o tome je li se moglo to pravo realizirati. Pa ni pravo po ustavu iz 74 se N I J E moglo realizirati, dakle te dvije situacije su iste po ostvarivosti. jedina razlika je u nivou. KESS je IZNAD Ustava iz 1974. Daj to osvijesti!

OB
-obrisani-
15:43 07.08.2012.

07.08.2012. u 15:26h Libela je napisao/la: Odakle pravo hrvatskih Srba na konstitutivnost u Hrvatskoj? Iz čega je ono crpljeno? ********* . iz čega.???...iz PM.... . pa isto kao i konstutitivnost..hrvatskog, srpskog i bošnjačkog u Bosni . što melješ gluposti....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije