Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kao znak pijeteta

Stožer obustavlja sve aktivnosti zbog pogreba 11 Hrvata u Sotinu

odora (1)
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
1/17
13.10.2013.
u 09:52

Za sada nikoga nema nikoga ispred Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, a Vlado Jukić, predstavnik za pravna pitanja ne vjeruje da će biti ikakvih akcija

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara odlučio je nakon sastanka kako neće poduzimati nikakve aktivnosti u znak pijeteta prema 11 Hrvata iz Sotina, koje će pokopati u ponedjeljak. Stožer neće činiti ništa i zbog možebitnog dolaska premijera Milanovića u Vukovar i na sahranu Sotinjana, rekao je Igor Gavrić iz stožera, piše 24 sata.

Također, pozvali su sve pojedince koji su imali namjeru skidati ili oštetiti ploče, da ne rade ništa.

Na barikadi ostavio svoju odoru

Rano jutros u Vukovaru su ponovno osvanule dvije dvojezične ploče na zgradi Državne uprave koje su nasilno skinute 02.rujna ove godine. Ploče su postavljene i na zgradama Mirovinskog osiguranja i Zavoda za zapošljavanje, a postavljene su i ograde kako bi se onemogućio pristup pločama.

Vidljivo je jako prisustvo interventnih postrojbi koje osiguravaju ploče koje već više od mjesec dana stoji na zgradama policije, ali i još nekim objektima na području grada.

U ranim poslijepodnevnim satima postavljena je i dvojezična ploča na zgradi Zavoda za zdravstveno osiguranje koja se također nalazi pod snažnom policijskom kontrolom.

Za sada nikoga nema nikoga ispred Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, a Vladimir Iljkić voditelj pravnih poslovna Stožera ne vjeruje da će biti ikakvih akcija.

- Dobili smo dojave rano ujutro o postavljanju ploča. Znamo da se to događa, ali ne vjerujemo da ćemo išta poduzimati. Ne može se spriječiti njihovo postavljanje i nećemo ih skidati, kaže Iljkić.

- Za sada ne planiramo nikakvu akciju, ali očekivali smo da će uz jake policijske snage postaviti ploče iako nam nije jasno koga se toliko boje. Imamo dojavu kako iz smjera Vinkovaca prema Vukovaru dolazi 15 vozila s interventnim policajcima - kaže Snježana Patko iz Stožera za obranu Hrvatskog Vukovara.

Stevo Culej na željeznim barikadama ostavio svoj gornji dio odore

Dopredsjednik Udruge specijalne policije Stevo Culej, u znak prosvjeda protiv postavljanja novih dvojezičnih ploča u Vukovaru došao je ispred zgrade PP Vukovar i tom prilikom na željeznim barikadama ostavio svoj gornji dio odore.

Rekao je da na taj način on izražava svoj prosvjed oko svih događanja koja se tiču uvođenja dvojezičnosti u Vukovaru.

Za 15 sati članovi obitelji i udovice poginulih branitelja obišli su policijske punktove gdje su policajcima podijelili kavu i kolače.

>> I u Biskupiji kod Šibenika skinuta ploča s ćiriličnim natpisom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije