Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera fimi media

Dvoje suradnika Nevenke Jurak nagodilo se s USKOK-om

'11.11.2011., Zagreb - Nevenka Jurak vlasnica Fimi Medie dolazi u sjediste USKOK-a dati iskaz u sklopu istrage za crne fondove. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL'
Željko Lukunić/PIXSELL
17.03.2012.
u 09:00

Anita Lončar Papeš uhićena je na početku istrage u ljeto 2010. godine. Na kraju je istražiteljima opisala što je zapravo radila

Anita Lončar Papeš, bivša poslovna suradnica Nevenke Jurak, vlasnice marketinške agencije Fimi medije, jedna od okrivljenih zbog izvlačenja novca preko spomenute tvrtke za račun HDZ-a i njegova bivšeg šefa Ive Sanadera, u petak je s USKOK-om sklopila nagodbu te priznala krivnju. Sukladno tom sporazumu, Lončar Papeš bit će u ponedjeljak na sjednici pripremnog ročišta na zagrebačkom Županijskom sudu proglašena krivom i osuđena na 11 mjeseci uvjetne kazne. Osim toga, njezina tvrtka Ani-Lon bit će kažnjena novčanom kaznom od 15.000 kuna te će morati državi vratiti oko dva milijuna kuna, koliko je pripalo njezinoj tvrtki.

Bojan Dimić, vlasnik tvrtke Onida, koja je također sudjelovala u kriminalnim poslovima pod krinkom marketinških usluga, također je, koliko se zna, sklopio sporazum s USKOK-om te će ga i on u ponedjeljak predočiti sudu.

Nekadašnja suradnica Nevenke Jurak, podsjetimo, uhićena je u kolovozu 2010. godine, na početku istrage o izvlačenju novca za crni fond HDZ-a. Ubrzo nakon njihovih uhićenja počelo se nagađati da bi Lončar Papeš lako mogla "popucati" u Remetincu te ispričati istražiteljima što je zapravo radila u dogovoru s Jurakovom.

Taj se scenarij na kraju i ostvario pa je Lončar Papeš razvezala jezik.

Nevenka Jurak poslije je pak govorila da je sav izvučeni novac predavala Mladenu Barišiću, bivšem šefu Carine, a ovaj je pak tvrdio da ga je prosljeđivao Sanaderu.

Komentara 10

DO
doktorica
09:05 17.03.2012.

ta gđa.je samo \"pomagala\",trebali bi joj dati kolajnu a ne da\" jadnicu\" sad proganjaju ,no sigurno si je nešto i macnula za crne dane...

OB
-obrisani-
09:19 17.03.2012.

10% za toliko su je uhvatili za ostalo nisu ništa saznali kao i većina obrađenih kod gospodarskog kriminala vidi joj se to na smehu na licu kako je zadovoljna pošteno je oprala novce ali ne u svojoj vešmašini.

MM
mmisko71
20:22 16.03.2012.

Što! kazna od 15.ooo kuna i mora vratit samo 2 mil.kuna, ma dajte molim vas,pa to je barem sedam puta toliko. Ako je istraga i sud nekakav toliko utvrdio a što je sa kompletnom muljažom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije