Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kraljevo

Dvoje poginulih i više od 100 ozlijeđenih u potresu u Srbiji

potres
AFP/Pixsell
03.11.2010.
u 07:25

Život su izgubili supruzi Natalija i Siniša Stašić. Izvanredno stanje proglašeno je na području pogođenom potresom

Dvije su osobe poginule, a više od stotinu ih je ozlijeđeno u potresu koji je oko dva sata poslije ponoći pogodio područje Kraljeva na jugozapadu Srbije. Potres je bio jačine 5,4 stupnja po Richteru s epicentrom u selu Vitanovcu, deset kilometara sjeverno od Kraljeva. Pričinjena je i znatna materijalna šteta. Nakon prvog podrhtavanja zabilježeno je još dvadesetak manjih.

U potresu je život izgubio bračni par Natalija i Siniša Stašić. Kako javlja RTS, na njih se srušila betonska ploča njihove obiteljske kuće u naselju Grdica. U kući je bio i njihov sin koji nije ozlijeđen.

U dijelovima Kraljeva te u nekim selima nema struje ni vode. Velik broj kuća, osobito starijih, oštećen je, a u stanovima su padali dijelovi namještaja. Na gradskim ulicama ima polomljenog stakla i građevinskog materijala.

Oštećena je i zgrada bolnice, a najviše je stradao kirurški blok. Srećom, ozlijeđenih nije bilo. Velik broj građana noć je proveo na ulici zbog straha od novih podrhtavanja. U gradu je proglašeno izvanredno stanje.

Potres je trajao šest sekundi i osjetio se u većem dijelu Srbije. U Beogradu je zbog podrhtavanja tla jedan mladić pao s visokog prizemlja u naselju Voždovcu. Lakše je ozlijeđen i prebačen u tamošnji Urgentni centar.

Posljednje podrhtavanje zabilježeno je oko 9.30 sati, zbog čega su stanovnici ponovno izašli na ulice.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije