Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAŠLI IH NA KRKU

Sretan kraj potrage: Pronađen nestali dvojac koji je po nevremenu otišao na vožnju kajakom

Tamni i svijetli oblaci nadvili se nad morem ispred Rijeke
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
08.07.2022.
u 15:25

Prva etapa potrage trajala je do kasno sinoć, a nastavila se jutros površinskim traganjem morem koje provode jedinice LK Rijeka i jedno plovilo PPAP Rijeka te jedan privatni brod

Potraga za državljaninom Njemačke i državljaninom Hrvatske dobila je svoj sretan kraj nakon što su je nestali dvojac pronađen na otoku Krku, izvijestilo je ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. 

Kako su izvijestili, pilot aerodromske policije Rijeka u 10.30 sati je uočio kajak preletom iznad obale Krka. 

''S obzirom da je kajak opisom odgovarao nestalome, na poziciju su odmah isplovili službenici Lučke ispostave Novi Vinodolski te su nedugo  potom pronašli dvoje nestalih u uvali Orgul, na otoku Krku, u dobrome tjelesnom stanju, bez ozljeda'', piše. 

Spašeni su u iskazu službenicima LI Novi Vinodolski rekli kako su se uslijed prolaznoga nevremena sklonili na otok, a budući da kod sebe nisu imali nikakvu komunikacijsku opremu, nisu mogli dojaviti obitelji, prijateljima i poznanicima kašnjenje u dolasku na predviđenu lokaciju.

Kako smo ranije izvijestili, nadležne službe u području nadležnosti Lučke kapetanije Rijeka nastavile su u petak potragu za hrvatskim i njemačkim državljaninom koji su nestali u četvrtak navečer u priobalnom području sjevernog Kvarnera, priopćili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Koordinirano traganje provodili su, osim riječke Lučke kapetanije, Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka), Postaja pomorske i aerodromske policije Rijeka (PPAP Rijeka) i Obalna straža.

Akcija trganja započela je u četvrtak u 19,47 sati, nakon što je u MRCC Rijeka zaprimljena dojava o nestanku dvije osobe. Riječ je o državljaninu Hrvatske i državljaninu Njemačke, koji su se u popodnevnim satima kajakom kretali morem u području između Supetarske drage na Rabu, krčkim arhipelagom i Crikvenice.

Prva etapa potrage trajala je do kasno sinoć, a nastavila se jutros površinskim traganjem morem koje provode jedinice LK Rijeka i jedno plovilo PPAP Rijeka te jedan privatni brod. Osim njih, angažiran je zrakoplov tipa 'Pilatus', iz sastava Obalne straže, stoji u priopćenju.

Tijekom sinoćnjeg jakog nevremena zaprimljene su i dojave o nasukavanju brodica i nekontroliranom plutanju uslijed otrgnuća plovila sa vezova, od kojih je najveći broj zabilježen u sjevernoj Dalmaciji.

U zadarskom akvatoriju nasukale su se tri jedrilice, od kojih jedna sa pet osoba, a spašene su dvije brodice dok su plutale bez nadzora.

Akcije spašavanja provela je Lučka kapetanija Zadar, uz angažman tvrtki specijaliziranih za pružanje komercijalnog spašavanja plovila i plovnih objekata. 

Nešto manji broj pomorskih nesreća i nezgoda prijavljen je na Kvarneru, u nadležnosti LK Rijeka. Spašena je jedna brodica, otrgnuta sa sidra.

Pomorske nezgode rezultirale su materijalnim štetama na plovilima, no bez stradalih i ozlijeđenih osoba, a nije zabilježeno niti onečišćenje mora i morskog okoliša, poručili su iz Ministarstva.

>> VIDEO [UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ] Upucan bivši japanski premijer: Objavljen je identitet napadača

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije