Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"nalili" se

Dvoje maloljetnika u alkoholnoj komi primljeno u splitsku bolnicu

\'hitna_pomoc\'
PIXSELL
08.01.2012.
u 12:07

DjevojCi (16) izmjereno je 3, a mladiću (17) 2 promila alkohola u krvi, opijali su se na plažama

Sve su češća opijanja maloljetnika po Dalmaciji koji se izgleda ne znaju zabaviti ako ne piju alkohol dok se ne "naliju"!

Kako doznajemo u splitskoj bolnici sve su učestaliji prijemi maloljetnika koji u alkoholnoj komi stižu u bolnicu. Najnoviji su primjeri 16-godišnje djevojke i 17-godišnjeg mladića koji su na dječji odjel KBC Split u noći na subotu smješteni zbog alkoholiziranosti.

Kako neslužbeno doznajemo napili su se u dva odvojena društva, ona na jednoj splitskoj plaži, a on na plaži u Trogiru. Djevojci je izmjereno više od 3 promila alkohola u krvi, a mladiću više od 2 promila.

Splitski liječnici, poglavito pedijatri, a i psihijatri upućuju apel roditeljima maloljetnika da više brinu o svojoj djeci i paze s kim se druže jer nažalost može se dogoditi da se iz teške alkoholne kome više ne probude.. A onda će se, kad bude kasno, na noge dignuti cijelo društvo i odgovornost će se kao ping-pong loptica prebacivati s roditelja na nastavnike, liječnike, policajce...

Treba podsjetiti da su prošlog tjedna splitski liječnici jedva spasili 17-godišnju Kaštelanku koja je zbog prekomjernog konzumiranja žestokih alkoholnih pića po trogirskim kafićima pala u alkoholnu komu.

Komentara 13

G5
G59AGRAM
12:32 08.01.2012.

U Zagrebu roditelji tuže profesore i ravnatelja koji je ukazao što im djete radi, te su ti ljudi pred otkazom. Isključivo je to briga roditelja i dok djecu štite tkz. socijalci nema ništa od toga. to je zanemarivanje djeteta s mogučom posljedicom smrti (treba tretirati kao pokušaj ubojstva) kažnjavati i kažnjavati, ništa drugo, jer djete je lako napraviti, pa kad se vidi da to nije uvijek idila, onda se rastati i prepustiti djete ulici. Kažnjavati i ugostitelje. Mnogi kafići i klubovi u Zagrebu ugoščuju maloljetnike, osobito noću i prodaju im alkohol. A nitko ništa

OB
-obrisani-
13:18 08.01.2012.

ma tooooooo ! potičimo prodaju alkohola zanimljivo je kako nikad nisu prevezli u bolnicu nikoga u marihuana komi

FE
Felicijen
17:10 08.01.2012.

Inicijacije među odrasle su u zaostalim plemenima puno drastičnije. Ipak, zar mi idemo prema tome ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije